Life During Wartime

Descriere

Titlul original: Life During Wartime
An: 2009
Durata: 98 minute
Regia: Todd Solondz
Scris de: Todd Solondz
Actori: Shirley Henderson, Michael K. Williams, Roslyn Ruff, Allison Janney, Michael Lerner, Dylan Riley Snyder, Ciarán Hinds, Renée Taylor, Rebecca Chiles, Paul Reubens, Emma Hinz, Charlotte Rampling, Ally Sheedy, Rich Pecci, Gaby Hoffmann
Gen: Comedie

In Life during wartime care este in parte o alta varianta, in parte o continuare a aclamatului film al scenaristului si regizorului, Todd Solondz, Happiness, trei surori si oamenii pe care ele ii iubesc se lupta sa-si gaseasca locurile intr-o lume imprevizibila si volatila, in cazul in care trecutul bantuie prezentul si pericliteaza viitorul.

Problema iertarii si limitele ei apare intr-o serie intreaga de povesti de dragoste care se intersecteaza, oferind claritate si, probabil, alternative la confortul de a uita. Au trecut zece ani de la o serie de dezvaluiri socante si catastrofale care au distrus lumea familiei Jordan. Acum, fantomele bantuie, dau tarcoale si aduc necazuri in timp ce Joy (Shirley Henderson) descopera ca sotul ei, Allen (Michael Kenneth Williams), nu este tocmai vindecat de „suferinta” lui ciudata si fuge sa caute alinare si indrumare la mama si la surorile ei. Femeia este urmarita de amintirea lui Andy, un  fost amant (Paul Reubens), acum decedat, care isi continua totusi eforturile de a-i castiga inima.

Fiecare membru al familiei lui Joy este implicat in dilema sa proprie. Sora ei, Trish (Allison Janney) este isi reface viata alaturi de copiii ei, dupa ce a aflat ca sotul ei, psihiatru, abuza tineri baieti. Il intalneste pe Harvey (Michael Lerner), un barbat singur si divortat, pe cale de pensionare, si spera ca o prezenta masculina in casa va aduce stabilitate in casa si in familia ei fragila. Helen (Ally Sheedy), cea de-a treia sora, se simte victima atat a familiei ei, cat  si a succesului de la Hollywood, in timp ce mama lor Mona (Renée Taylor), nu poate renunta la inversunarea ei impotriva barbatilor.

Intre timp, fiul lui Harvey, Mark (Rich Pecci) se lupta cu izolarea sociala si cu un pesimism profund. Bill (Ciaran Hinds), fostul sot al lui Trish, recent eliberat din inchisoare, cauta sa restabileasca o legatura cu fiul sau mai mare, Billy (Chris Marquette). Fiul mai mic al lui Trish si al lui Bill, Timmy (Dylan Riley Snyder) se confrunta cu tranzitia de la adolescenta la barbatie prin incercarea de a intelege noile revelatii despre copilaria sa.

In timp ce aceste povesti se ramifica, se extind si se ciocnesc, ele creeaza un portret rezonant din punct de vedere emotional al prizonierilor dragostei si ai vietii. Alternand umorul cu drama, fiind  scandalos si puternic in acelasi timp, Life during wartime este o comedie indrazneata cu o rezonanta neasteptata.