Libracadabra 9

Detalii

CategoriiCultura
TaguriLiteratura
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1609

Voteaza & Distribuie

Descriere


Ati incercat sa faceti cunostiinta lumii voastre interioare cu lumea dinafara? Cu lumea-lume. Ma rog, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asa este ea considerata.Stai putin, tu spui ca nu ai inca o lume a ta, deoarece din copilarie, parintii, in fine, cei apropiati, te-au amestecat in lumea lor, luand ei, in numele tau, decizia cea mai buna. Ai incercat sa le sugerezi ca nu a fost o decizie atat de buna pe cat a fost de la indemana, dar ei prefera efectul de sera si o maturizare controlata in locul alergatului cu talpile goale prin roua de dimineata. Si asta e motiv de suparare? Dar sa stii ca zilnic, toti cei din jurul tau iti vor da sfaturi. In fond de-aia au fost pusi acolo….


Binele se poate alege de rau sau raul se poate alege de bine. O lume intreaga de stimuli ti-a cazut in brate dintr-o data, dar sa ne-ntelegem: poti sa discerni, sa nu-ti pese sau sa-ti construiesti independent, o alta lume… Cum e mai bine, habar n-am! Si dac-as sti nu ti-as spune, pentru ca ar insemna sa-ti arat o poteca, care sigur te-ar rataci.


Lumea ta trebuie sa existe! Pentru ca exista lumea-lume, dinafara, care te-nconjoara si de care trebuie sa-ti tragi cateodata sufletul atunci cand te apasa. In lumea ta inveti sa cresti puternic, in lumea dinafara arati ce-ai invatat!


Dar ele, cu adevarat, nu sunt doua lumi. Daca in sfarsit ai reusit sa alegi binele de rau, lumea dinafara va fi o prelungire a lumii dinlauntru.


Iar tu nu vei mai putea sa dormi decat cu fereasta deschisa!