Libracadabra 10 (C)

Detalii

CategoriiCultura
TaguriLiteratura
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1762

Voteaza & Distribuie

Descriere

O creatura simpatica s-a aciuat la mine in suflet. Am aflat mai tarziu, umbland cu ea prin tot felul de medii elevate, ca se numeste INDOIALA. Dar la-nceput nu stiam…

O iubeam pe ea, o ea oarecare, ce se abandona in bratele mele uitandu-si sentimentele in vestibul. Sentimente pe care creatura le rodea pofticioasa, cu ochi obraznici, valorificand la maxim fericirea mea. Fericire care s-a terminat cu o usa trantita si cu un faras plin de reziduuri ale unei iubiri ce tocmai sta sa imboboceasca. Le-am cunoscut apoi pe ele. M-am indragostit de fiecare, cu inversunarea pe care ti-o da incuietoarea numita pubertate atunci cand nu stii ce sa faci cu cheia. Dar creatura din suflet incepuse sa-si exerseze masticatia, dovedind asemenea aptitudini, incat iubirile mele au constatat ca fuga e cea mai sanatoasa parte a rusinii.

Am fost apoi la medicul de familie al sufletului meu, care e mama. Voi credeti ca mama nu stie ce e in sufletul vostru? Stie, pentru ca si ea are o astfel de creatura acolo…Iubirile au trecut odata cu anii. Ranjite, obositoare, sau poate prea limpezi, au fost toate, hrana pentru salbatica pofta dinlauntru. Niciodata satula. Stiti e usor sa spui: exista intotdeauna un maine. Foarte usor! Dar cand creatura din tine devine tot mai voluptuoasa, unde e limita acelui maine?

Cristian Oprea