Lentilele de contact - tipuri si avantaje

Lentilele de contact - tipuri si avantaje

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11675

Voteaza & Distribuie

Descriere

lentile_de_contactNumarul persoanelor care au probleme de vedere creste pe zi ce trece. Refuzul de a folosi lentilele de contact apare datorita ideii de incomoditate si dificultate de intretinere.


In ciuda acestor impresii ale oamenilor lentilele de contact prezinta numeroase avantaje. Ele sunt localizate direct pe cornee, fiind sustinute de filmul lacrimal existent mereu.


Chiar daca recurgi la varianta lentilelor de contact doar sa iti schimbi culoarea ochilor, nu in scop medicinal, este esentiala aprobarea medicului. In cazul lentilelor medicale, acesta va stabili dioptria si tipul de lentila necesar.


In ce priveste lentilele de contact medicinale, persoana care alege aceasta varianta trebuie sa ia la cunostinta urmatoarele aspecte:Tipul de lentila se alege in functie de corectia de care ai nevoie, si de perioada si ocazia pentru care se recurge la aceasta varianta. Asadar, se disting trei tipuri de lentile de contact:


- permanente

- ocazionale

- purtate in alternanta cu ochelarii


In ce priveste durata de purtare, lentilele de contact pot fi:


- cu inlocuire frecventa - trebuie inlocuite la una-doua saptamani, respectiv una-trei luni

- de unica folosinta - o zi; care nu necesita nici o ingrijire speciala

- conventionale - care tin de la sase luni la un an


culori-lentile-de-contactLentilele de contact se pot purta zilnic (pana la 18 ore), este vorba de cele care se scot in fiecare seara sau pot fi folosite pana la 30 de zile si nopti. In acest caz ne referim la lentilele fabricate din silicon hidrogel.Avantajul distinctiv al lentilelor de contact este de natura estetica, cu atat mai mult cu cat se opteaza pentru aceasta varianta din punct de vedere cosmetic.De altfel, lentilele de contact constituie o alternativa excelenta pentru persoanele care au dioptrii mari. Lentilele asigura in acest sens atat un camp vizual bun cat si o vedere satisfacatoare.Se poate opta pentru varianta de a purta lentilele in acelasi timp cu ochelarii de soare, sau chiar cu cele estetice.Lentilele de contact prezinta si avantajul ca nu pot fi afectate de ploaie, ninsoare sau condens. Un alt avantaj se refera la faptul ca machiajul va fi mai usor de aplicat si va reliefa mult mai pregnant ochii si ideea de machiaj in sine.