Legendele palatului: doctorul Hur Jun

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4882

Voteaza & Distribuie

Descriere

Noul serial coreean Legendele palatului: doctorul Hur Jun este o alta drama istorica ce prezinta viata furtunoasa a lui Hur Jun, un medic de seama al dinastiei Joseon, si un personaj iubit de intregul popor. Serialul reda extrem de realist vietile oamenilor obisnuiti in acea perioada.

Situata in secolul al XVI-lea, drama urmareste viata si realizarile medicale remarcabile ale legendarului doctor, care l-au ajutat sa-si depaseasca conditia sociala. Cu toate acestea, adevaratul motiv pentru care renumele lui a dainuit pana in prezent este daruirea de sine si sacrificiul lui pentru a vindeca bolnavii.

Povestea incepe cu succesul lui Hur Jun, cand obtine rezultate miraculoase cu ajutorul acupuncturii, succes care il face servitor in casa unui doctor celebru. Devine servitor deoarece statutul sau social nu ii permite sa devina ucenicul potrivit pentru medic. Trecand prin multe incercari dificile, este de multe ori ajutat de frumoasa si generoasa asistenta Ye-Jin, care are pentru el anumite sentimente secrete

Eforturile sale supraomenesti de a invata medicina orientala ii calauzesc pasii, in cele din urma, catre palatul regelui, unde devine medic regal. Dar odata cu criza politica, a fost exilat pe o insula indepartata. Acolo, si-a scris celebra carte medicala, „Dong Yi Bo Gam" (Comorile Medicinei Orientale). Chiar si atunci cand a fost rechemat la palat, Hur Jun a refuzat vehement si, in schimb, s-a dus voluntar intr-un sat atacat de ciuma pentru a-i vindeca pe oamenii bolnavi. Acolo, viata lui sfanta s-a sfarsit.

Datorita asemanarilor foarte mari intre serialul Giuvaerul Palatului si doctorul Hur Jun, serialul a fost considerat versiunea masculina a lui Jang Geum, desi a fost difuzat cu multi ani inainte.

In rolurile principale joaca Jeon Gwang-Ryeol, Hwang Su-Jeong, Im Hyeon-Sik.