Larry Moss si arta din baloane

Larry Moss si arta din baloane

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4029

Voteaza & Distribuie

Descriere

Larry Moss este un artist american care lucreaza cu baloane din latex, realizand foarte multe tipuri de sculpturi, care mai de care mai deosebite. Artistul s-a nascut in data de 25 septembrie 1970.


Moss a crescut in Queens, New York si a frecventat liceul LaGuardia, pentru a deveni muzician. In aceasta perioada a invatat si sa jongleze sau sa faca trucuri de magie. S-a inscris apoi la Universitatea din Rochester, a absolvit-o cu diplome in Matematica, Calculatoare si Educatie. Artistul a lucrat ca programator si a realizat un spectacol de stiinta la scolile din vestul statului New York.

Larry Moss


Larry Moss
Larry Moss a combinat talentul cu inocenta copilariei si cu creativitatea fara margini de care da dovada. Nu realizeaza simple jucarioare din baloane, ci adevarate opere de arta, de vazut prin muzee.


Numele acestei arte se numeste airigami si se refera la arta plierii, sculptarii si aranjarii baloanelor cu aer pentru a crea opere originale care trec de la ridicol la sublim. Multe din lucrarile artistului sunt bizare, acesta realizeaza de la diferite animale, personaje de poveste, pana la refacerea, din baloane, a picturilor celebre. Piesele realizate de artist apar la scara destul de mare.

Din proiectul Once upon a time


Din proiectul Once upon a time
Artistul Larry Moss si-a inceput cariera cu 25 de ani in urma, fiind un artist care performa pe strazile din New York, dar a ajuns, in timp, sa isi prezinte opera monumentala in 12 tari din patru continente. De asemenea, Larry Moss detine si recordul pentru cea mai mare sculptura din baloane din 2000 incoace.

Sculptura cu care a intrat in Cartea Recordurilor


Sculptura cu care a intrat in Cartea Recordurilor
Larry Moss este renumit in domeniul sau pentru sculpturile sale mari si provocatoare din punct de vedere tehnic. Acesta a organizat realizarea multor instalatii la scara inalta in America de Nord si Asia, ocazie cu care a lucrat, impreuna cu colegul Royal Sorell, la sculptura cu care au intrat in Cartea Recordurilor. Sculptura a avut 7,6 metri. Aceasta a fost realizata in perioada 1-5 iunie 2000, in Belgia. Totodata, Larry Moss a fondat BalloonHQ.com, o comunitate de resurse pentru entuziastii ai lumii baloanelor.O alta realizare notabila a artistului este reprezentata de "Fantastic Flying Octopus" - o sculptura uriasa din baloane, care a fost pilotata de John Ninomya in 2003. Aceasta a fost prima scupltura din baloane de latex pilotata. Aproape 20.000 de baloane au fost asamblate de artisti sub bagheta lui Larry Moss, pentru a realiza acest urias balon zburator.

Imagine din Baloon Manor


Imagine din Baloon Manor
Un alt lucru asupra caruia Larry Moss s-a concentrat, incepand cu anul 2004, a fost "Baloon Manor" o casa bantuita facuta in intregime din baloane. Artistul a adunat artisti profesionisti in munca cu baloanele si voluntari din comunitate, pentru a construi, promova si realiza aceasta casa bantuita. A fost nevoie de mai bine de 100.000 de baloane pentru aceasta realizare, iar un numar de 10.000 de oameni viziteaza aceasta casa in fiecare an.

Cartea Artist Eyes apare in luna iulie, 2011


Cartea Artist Eyes apare in luna iulie, 2011
Incepand cu luna iulie 2011, va aparea o carte a artistului, facuta pentru copii. Cartea se numeste "Artist Eyes" si reprezinta un tur muzeal ilustrat, ce contine multe imagini faimoase ale artistului.


Cat despre talentul sau, artistul nu se fereste sa ii invete si pe altii. Aceasta i-a invatat pe doritori, arta baloanelor in Europa, Asia si America.

Din proiectul Once upon a time


Din proiectul Once upon a timeProiectul sau "Once Upon a Time" a readus in zilele noastre personaje si clipe de poveste. Acesta a refacut, prin baloane, cu multa maiestrie, scenele din cartile de povesti ce ne-au umplut copilaria. Apar imagini din "Cei trei purcelusi" sau "Jack si vrejul de fasole", dar si multe printese si alte personaje de poveste.

Cei trei purcelusi, in proiectul Once upon a time


Cei trei purcelusi, in proiectul Once upon a time
Lucrarile prezentate de Larry Moss in cadrul acestei expozitii au imbinat arta fotografica cu pictura si sculpturile din baloane, iar artistul si-a dorit sa le aminteasca tuturor de copilul din ei.

Mona Lisa lui Da Vinci in viziunea lui Larry Moss


Mona Lisa lui Da Vinci in viziunea lui Larry MossPe de alta parte, caci artistul nu realizeaza numai scene pentru copii, acesta a imbinat baloanele si a reusit sa reproduca opere celebre din intreaga lume, indeosebi picturi.

Grant Wood's American Gothic - in viziunea lui Larry Moss


Grant Wood's American Gothic - in viziunea lui Larry MossAcesta a reusit sa dea cate o imagine amuzanta picturilor precum Mona Lisa a lui Leondardo da Vinci sau Venus pictata de Botticelli.


sursa: amusingplanet.com


credite foto: Larry Moss