Laptisorul de matca

Laptisorul de matca

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4728

Voteaza & Distribuie

Descriere

Laptisorul de matca sau hrana cu care se hranesc reginele stupului are niste efecte deosebite si asupra organismului nostru. Laptisorul de marca poate preveni si vindeca diferite boli, dar si sa mentina organismul sanatos.

Laptisor de matca - capsule


Laptisor de matca - capsuleLaptisorul de matca este facut de albine pentru matca, nu este facut de aceasta, desi denumirea este destul de intriganta. Laptisorul este produs in glandele faringiene ale doicilor, cele mai tinere albine din stup. Pe langa regina, care consuma tot timpul laptisor de matca, in stup, hranite cu aceasta substanta mai sunt si larvele pana la trei zile, dupa care consuma numai polen si miere.


Pe langa rolurile pe care le ar in stup, laptisorul de matca a devenit un adevarat medicament folosit de oameni in diverse afectiuni.


Laptisorul de matca – un medicament


Laptisorul de matca are foarte multe prorpietati, precum polenul, propolisul si mierea, alte produse venite direct din stup.


Laptisorul de matca are o eficienta recunoscuta in tratamentul unor boli genetice. De excemplu, daca este consumat alaturi de polen, acesta este util copiilor nou-nascuti care au diverse deficite pe fond genetic. Totodata, si copiii prematuri sau hipoponderali pot consuma laptisor de matca pe post de tratament.


Laptisorul de matca este util si in cazul bolilor degenerative, cand se recomanda administrarea de 4 pana la 8 grame de laptisor pe zi.


Se poate consuma laptisor de matca si daca nu aveti nicio afectiune, deoarece acesta va mentine in forma, ajuta pa pastrarea tineretii, va umple de forta si energie si intareste sistemul imunitar. Pentru o stare constanta de inviorare, este recomandat consumul unei doze de un gram pe zi. Daca eforturile depuse sunt foarte mari, doza poate sa ajunga pana la 3 grame.


In ultimii ani, unele cercetari si analize facute in laboratoarele din Japonia au concluzionat ca laptisorul de matca este foarte eficient in mai multe ramuri medicale importante, precum oncologia, neurologia, gerontologia, hematologia, infertilitatea, hipertensiunea, stresul, viroze etc.


Laptisorul de matca este foarte recomandat bolnavilor care fac chimoterapie, acestia fiind feriti de unele efecte, ceea ce duce la o mai buna continuare a tratamentului oncologic.

Laptisor de matca


Laptisor de matcaDatorita proprietatilor sale importante si a efectelor vizibile, laptisorul de matca poate reprezenta o legatura intre medicina si tratamentele naturiste.


Laptisorul de matca nu este toxic. S-au facut de-a lungul timpului diverse experimente pe soareci si nu au fost descoperite astfel de efecte. Nici oamenii care au consumat laptisor de matca nu au observat astfel de reactii. Precum polenul si laptisorul de matca poate fi incadrat in categoria alimentelor.


Laptisorul de matca contine proteine, foarte putine grasimi, tiamina, riboflavina, piridoxina, niacina, biotica, acid folic, acid pantotenic, Vitamina A, Vitamina C si alte substante. Laptisorul de matca poate fi amestecat cu mierea inainte de consum. De asemenea, este indicata folosirea unor lingurite de plastic sau lemn, deoarece acesta isi poate schimba din proprietati in prezenta metalului.


Laptisorul de matca este folosit si in producerea cremelor anti-rid sau a altor produse cosmetice.