Sfaturi pentru intalnirea cu parintii iubitei tale

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7263

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru cele mai multe cupluri, intalnirea cu parintii partenerului este primul pas spre o relatie serioasa. Si daca speri sa fii cu fata asta pentru o lunga perioada de timp, parintii ei vor fi, de asemenea, parte din viata ta, fie ca-ti place sau nu. Asa cum nu ii poti alege pe parintii tai, nu ii poti alege nici pe ai prietenei tale. Din fericire, in aceasta epoca moderna, viitorul relatiei voastre, probabil, nu depinde de aprobarea lor. Cu toate acestea, nu poti nega ca viata ta va fi mult mai usoara cu aprobarea lor.

Dezaprobarea familiei poate pune un stres imens pe o relatie, iar daca prietena ta provine dintr-un mediu cultural diferit, cu parinti traditionali si conservatori, castigarea aprobarii lor va fi destul de dificila. Aceasta intalnire memorabila ar putea aduce la suprafata probleme despre care nu ai discutat inca cu prietena ta, care ar putea ameninta relatia. Nu te teme, insa. Daca nu esti un talent innascut la socializare, exista cateva sfaturi „tehnice" care te pot salva la nevoie.

Fa-ti temele


Nu intra in lupta nepregatit – fa putina munca de cercetare. Primul pas esential este sa vorbesti din timp cu prietena ta despre parintii ei. Obtine date specifice: cu ce se ocupa, ce hobby-uri si interese au, ce preferinte politice au, cat de religiosi sunt? Aceste subiecte sunt destul de periculoase sa le abordezi, daca nu esti de acord cu ei. Intreab-o pe iubita ta daca exista alte subiecte pe care nu ar trebui sa le deschizi. Daca nu vrei sa o bombardezi cu astfel de intrebari sau daca iti da raspunsuri vagi, roag-o sa-ti spuna povesti despre copilaria ei. Iti va oferi o idee despre ce fel de parinti sunt. In cazul in care au fost stricti, mergi pe varfuri si fii respectuos. Daca au fost mai deschisi, te poti relaxa un pic - dar nu prea mult pana cand nu ii cunosti destul.

Imbraca-te pentru a-i impresiona

Nimic nu face o prima impresie mai proasta decat imbracamintea nepotrivita la un eveniment. Este primul lucru pe care parintii ei il vor observa la tine si nu conteaza cat de politicos te vei purta, nu vei fi in masura sa le distragi atentia de la abaterea ta de la cerintele modei. Arata-ti respectul imbracandu-te adecvat. Ce este potrivit, desigur, depinde de ocazie. Dar chiar daca este o iesire neoficiala la iarba verde, nu este o scuza sa apari in blugi zdrentuiti si un tricou decolorat. In schimb, opteaza pentru pantaloni deschisi la culoare, calcati si un tricou polo.

Pentru o cina in casa parintilor, nu vei gresi daca imbraci pantaloni inchisi la culoare si o camasa cu nasturi. Daca sunteti invitati la cina intr-un restaurant de lux, adauga un sacou si o cravata. Se prea poate ca restaurantul sa aiba cerinte in ceea ce priveste tinuta, deci esti scutit de o scena jenanta inca de la intrare. Iar daca prima intalnire se petrece la o nunta sau la un alt eveniment formal la care ai fost invitat, pune pe tine cel mai bun costum pe care il ai. Ce este potrivit depinde, de asemenea, si de asteptarile parintilor si traditiile lor culturale. Ar fi o idee buna sa te consulti cu prietena ta in prealabil.

Nu lasa conversatia sa taraganeze


Parintii ei iti vor evalua si analiza fiecare cuvant pe care il spui, incercand sa-ti ghiceasca caracterul. Dar, intoarce centrul atentiei inspre ei, deoarece, la urma urmei si tu trebuie sa-i cunosti pe ei, nu doar ei pe tine. Controleaza conversatia astfel incat sa te arati interesat de ei, dar sa te invalui si pe tine intr-o lumina pozitiva.

Aici intra in joc cercetarea pe care ai facut-o in prealabil. Vorbeste cu ei despre interesele voastre comune sau, cel putin, pune intrebari pentru a afla mai multe despre ele. Exceptie face cazul in care prietena ta te-a avertizat ca parintii ei isi urasc locurile de munca. Nu-i intreba nimic despre asta. Un alt subiect bun este copilaria si formarea lor, le va arata ca iti pasa de istoria si traditiile familiei. Daca nu esti de acord cu parintii in ceea ce priveste politica sau religia, evita aceste subiecte. Desi astfel de conversatii sunt probabil inevitabile, prima intalnire nu este momentul potrivit pentru ele. Daca totusi apar si aceste subiecte, abtine-te de la cearta si ghideaza politicos conversatia inapoi la amabilitati. Iar daca parintii sunt conservatori si tin la traditii, evita subiectul sexului si tot ce tine de el.

Intra-le in gratii

Exista o linie foarte subtire intre a fi magulitor si a fi lingusitor. Dar probabil stii deja ca mici complimente te pot ajuta sa intrii in gratiile cuiva, atat timp cat nu sunt prea evidente. Fii sincer pe cat posibil, gaseste lucruri care iti plac sau pe care le admiri sincer la parintii prietenei tale. Mentioneaza ce frumoasa e casa lor, cat de buna e mancarea mamei ei, cat de impresionant e TV tatalui sau. Dar evita replicile chinuite, greu de crezut sau exagerate. Chiar daca nu iti place ceva, te poti fofila in jurul unui compliment, fara sa trebuiasca sa-l faci.

Neaparat trebuie sa respecti regulile casei. Daca ramai peste noapte si te-au cazat intr-o camera separata, asculta-le ordinele. Parintii sunt foarte atenti la modul in care noul iubit le trateaza printesa. Una dintre cele mai bune moduri de a-ti dovedi intentiile bune este de a o trata pe iubita ta cu tot respectul si atentia pe care o merita. Ofera-te sa ai grija de haina, cara ceva pentru ea sau umple-i paharul. Dar nu merge atat de departe incat sa afisezi in public un comportament afectuos indecent. Rezuma-te la tinutul de mana sau la un pupic pe obraz. Orice altceva ii va face pe parintii ei sa se simta incomod.

Faptele vorbesc mai tare decat cuvintele


Se estimeaza ca exprimam si primim 90 % din comunicare nu prin cuvinte, ci prin limbajul trupului. Indiferent de aceste procente, nimeni nu poate nega faptul ca limbajul corpului exprima enorm, in special la primele impresii. Un comportament gestual bun inseamna o fata zambitoare, o postura deschisa, care invita la dialog (nu-ti incrucisa bratele) si mentinerea contactului vizual.

Dar nu trebuie sa fie atat de subtil. Adu un cadou - o oferta de pace pentru a usura orice potentiala tensiune. Vinul si ciocolata sau florile sunt o idee buna. Dar inainte sa te duci la cumparaturi, vorbeste cu prietena ta pentru a stii sigur ca alcoolul sau bomboanele de ciocolata sunt atentii potrivite pentru parintii ei. In general, arata-le respect, fara a merge atat de departe incat sa iei pozitia ghiocelului in prezenta lor. De asemenea, complimenteaza-i fara a fi lingusitor. Si, cel mai important, acest lucru ii va dovedi prietenei tale ca iti pasa.