Kristen Stewart

Kristen Stewart

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1806

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Kristen Jaymes Stewart
Nascut(a): 9 aprilie 1990 in Los Angeles, California
Inaltime: 168 cm

Nascuta pe 9 aprilie 1990, Kristen Stewart este celebra in intreaga lume in urma rolului Bellei Swan din The Twilight Saga. Actrita a jucat alaturi de Robert Pattinson, cel care i-a si devenit iubit in viata reala.

Cariera

Cariera cinematografica a lui Kristen Stewart a inceput la varsta de 8 ani, dupa ce un agent i-a remarcat prestatia dintr-o piesa de Craciun desfasurata la scoala. Dupa aproximativ un an de incercari, probe si auditii, Kristen Stewart obtine primul ei rol, fara replici, in pelicula The Thirteenth Year. Au urmat The Flintstones in Viva Rock Vegas, The Safety of Objects si mai cunoscutele The Panic Room alaturi de Jodie Foster si Cold Creek Manor impreuna cu Sharon Stone. Pentru fiecare dintre rolurile facute in ultimele doua filme, actrita a fost nominalizata la Young Artist Award.

In 2007, Kristen Stewart joaca alaturi de Meg Ryan si Adam Brody in In The Land of Women, apoi in Into the Wild impreuna cu William Hurt, Vince Vaughn si Emile Hirsch. La sfarsitul aceluiasi an, Stewart anunta ca va interpreta rolul Bellei Swan in pelicula Twilight, ce are la baza romanul omonim al scriitoarei Stephenie Meyyer. Stewart a fost distribuita in film alaturi de Robert Pattinson si da viata personajului Isabella "Bella" Swan, iubita vampirului Edward Cullen. Criticile privind performanta ei actoriceasca au fost impartite. Cu toate acestea, Stewart a primit trofeul MTV Movie Award pentru cea mai buna prestatie feminina, pentru rolul Bellei Swan

Kristen Stwart si-a reluat rolul Bellei in sequel-ul The Twilight Saga: New Moon, de data aceasta obtinand aprecieri critice pozitive, fiindu-i laudata profunzimea si greutatea oferite personajului interpretat. A urmat The Twilight Saga: Eclipse, intrepretare pentru care a fost distinsa cu trofeul BAFTA Rising Star. 

Rolul starului rock Joan Jett interpretat de ea in pelicula The Runaways i-a adus laude unanime actritei. Urmeaza On the Road, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1,  The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 si Snow White and the Huntsman.

Viata personala

Kristen Jaymes Stewart s-a nascut in Los Angeles, California, intr-o familie de oameni de televiziune. Tatal ei este producator de televiziune iar mama, secretara de platou. Incepand cu clasa a saptea, Kristen Stewart si-a continuat educatia scolara alaturi de profesori particulari, apoi urmand cursuri prin corespondenta, din cauza programului incarcat si imposibilitatii de a  merge la scoala regulat.

Kristen Stewart a povestit ca nu a luat niciodata in calcul posibilitatea de a deveni actrita. Nu si-a dorit sa se afle in mijlocul atentiei si sa fie celebra in toata lumea, ci mai degraba in spatele camerelor de filmat, dorindu-si sa devina scenarist sau regizor. In prezent si-a exprimat dorinta de a urma cursurile de literatura ale universitatii din Sydney, Australia, mama ei fiind originara de acolo.

A avut o relatie cu colegul ei de pe platoul de filmare al filmului Speak. In prezent este iubita actorului Robert Pattinson.

Kristen Stewart alaturi de Robert Pattinson

In 2010, actrita a castigat in urma tuturor aparitiilor sale in filme 28.5 milioane de dolari.