Kevin Spacey

Kevin Spacey

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3186

Voteaza & Distribuie

Descriere

Actorul american Kevin Spacey s-a nascut la 26 iulie 1959 in South Orange, New Jersey. Pe langa actor de teatru si film, acesta este si regizor. Cariera si-a inceput-o in teatru, prin anii '80, abia apoi fiind distribuit intr-un film.

Kevin Spacey


Kevin Spacey
Kevin Spacey nu este un actor oarecare, ci unul de Oscar, castigand pana acum doua premii Oscar, primul in 1996, pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, pentru prestatia din filmul "The Usual Suspects" (in rolul lui Verbal Kint), si celalalt in anul 2000 pentru cel mai bun actor, in "American Beauty" (in rolul lui Lester Burnham), interpretare pentru care a primit si o distinctie BAFTA. Kevin Spacey are si o stea pe bulevardul Walk of Fame al Hollywood-ului.


Pe numele sau intreg Kevin Spacey Fowler, actorul provine dintr-o familie americana, mama sa a fost secretara, iar tatal sau scriitor. In copilarie a calatorit foarte mult, caci tatal sau trebuia sa calatoreasca in interes de serviciu in toata tara. Intr-un final, acestia au ramas in California, insa dupa o vreme, Kevin a fost trimis la o scoala militara, in urma unui incident.

Scena din American Beauty


Scena din American Beauty
Actorul a inceput sa urmeze cursurile Academiei Militare, insa a fost data afara de acolo, studiind apoi la Liceul Canoga Park (San Fernardo Valley) si Chatsworth din Chatwshort, California, scoala pe care a absolvit-o cu magna cum laude.


Pe cand era la liceu, Kevin Spacey a jucat rolul capitanului Georg von Trapp din "The Sound of Music". Odata cu acest rol, actorul a preluat numele mamei sale, Spacey, drept nume de scena.


Pentru o perioada lunga de timp, actorul a facut stand-up comedy, dupa care a decis sa se inscrie la Facultatea de Actorie de la Julliard School, in New York. In acelasi timp, a continuat sa faca stand-up comedy, devenind chiar celebru in acest domeniu.Dupa doi ani in care a invatat actoria la Julliard, acesta a renuntat la scoala si s-a indreptat spre Broadway. Debutul sau in teatru s-a produs in 1981, avand un rol secundar in Henric al Saselea, iar primul sau rol important l-a jucat dupa patru ani, in Fantomele lui Ibsen. Startul in cariera cinematografica a avut loc pentru Kevin Spacey in 1986, cand a primit rolul unui hot in filmul "Heartburn". Dupa mai bine de 10 ani, actorul a jucat in "The Usual Suspects", iar abia acum, cu ajutorul acestui rol, a devenit celebru in lumea filmului. In acelasi an a primit un alt rol de criminal, in "Se7en".
  • In 1996 a aparut primul film regizat de Kevin Spacey: Albino Alligator, drama care n-a ajuns prea departe, cel putin pe plan financiar, desi a fost apreciata de critici.
  • Viata personala a actorului nu a fost niciodata prezentata de acesta presei, actorul tinand pentru el unele aspecte, deoarece a considerat ca prea multe informatii pot deforma felul in care acesta este vazut ca si actor si ca este mult mai important felul in care joaca, decat orice alt aspect.
  • Actorul Kevin Spacey este foarte bun prieten cu fostul presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton.
  • Pentru ca are o reputatie de burlac, s-a scris despre el in 1997 ca ar fi homosexual, insa actorul a negat acest lucru intr-un interviu din 1999, acordat revistei Playboy.