Jurnal de calatorie: afla cum trebuie sa te pregatesti pentru o escapada perfecta

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, vacanta
Ultima actualizareJoi 3 iunie 2021
Vizualizari597

Voteaza & Distribuie

Descriere

hiar daca anul 2020 nu a fost unul oportun pentru excursii, concedii sau city break-uri, anul acesta speram sa ne luam revansa si sa facem cat mai multe iesiri departe de forfota din orase. Cu siguranta toti avem nevoie de liniste si de momente de pauza, care sa ne rupa de cotidian si de problemele de zi cu zi iar fiecare reactioneaza in felul lui la aceste momente. Daca iti plac iesirile in natura, acest articol este pentru tine. Vom face o mica prezentare a planului pe care trebuie sa il facem inainte de o astfel de iesire si a lucrurilor de care vom avea nevoie astfel incat sa nu apara elemente neprevazute pentru care sa nu fim pregatiti.

1. Destinatia

Fara doar si poate destinatia este elementul principal al unei astfel de iesiri tocmai de aceea este esential sa verificam disponibilitatea locatie cu cateva zile inainte. Cu aceasta ocazie poti afla detalii interesante despre zona sau poate gasesti recenzii despre locatia in care doresti sa te cazezi si sa iti schimbi parerea. Daca sunteti adeptii iesirilor cu cortul in mijlocul naturii, atunci sunteti deja cu casa in spate si nu mai este nevoie de confirmare.

2. Conditiile meteo

De cele mai multe ori conditia obligatorie pentru orice deplasare la munte este „sa nu polua”. Verifica vremea cu cateva zile inainte pentru a nu avea surprize neplacute din cauza conditiilor meteorologice iar daca este cazul reprogrameaza pentru o alta perioada, sau schimba destinatia.exista o multime de site-uri online care ne arata cu precizie prognoza meteo pentru intreaga saptaman.

3. Transportul

In functie de posibilitati sau de preferintele fiecaruia, putem opta pentru mai multe variante: tren, autobuz, masina, bicicleta sau de ce nu, pe jos. In aproape toate cazurile trebuie sa fim foarte atenti la bagaj, deoarece va trebui sa il caram in spate pana la destinatie ceea ce inseamna ca vom impacheta strictul necesar. Daca suntem comozi si ne place sa fim confortabili, atunci vom opta pentru varianta masinii, iar aici avem posibilitatea sa luam mai multe lucruri cu noi. Indiferent care este varianta pe care o alegeti, este indicat sa descarcam hartile in modul offline pentru a nu avea surprize cu lipsa semnalului.

4. Logistica

Cort, sac de dormit, izopren

Chiar daca pare usor inspaimantatore ideea de a dormi afara sub cerul liber, trebuie sa stiti ca in ziua de astazi exista corturi din ce in ce mai performante si cu montare super rapida iar sacii de dormit sunt din ce in ce mai usori si mai buni izolatori. Ceea ce nu trebuie sa uitati acasa sub nici o forma este izoprenul. Si el ne va apara in primul rand de denivelarile solului si este un bun izolator intre sacul de dormit si pamant. Daca bugetul iti permite, poti achizitiona saltelute performante care ocupa un spatiu mult mai mic si izoleaza mult mai bine.

Imbracaminte si incaltaminte

Chiar daca am fost plecati de acasa de sute de ori, o experienta la munte este diferita fata de oricealtceva. Vremea la munte nu este statornica si existe sanse mari ca dupa cateva ore de caldura sa vina o ploaie torentiala, sau invers. Tocmai de aceea sunt necesare cateva haine specifice cum ar fi un polar (polar tech) sau un wind-stopper si o pelerina de ploaie. Acelasi lucru se aplica si la capitolul incaltari. Bocancii de munte sunt absolut necesari pentru o astfel de deplasare pe langa:
- saci de gunoi
- briceag
- lanterna
- medicamente
- obiecte de igiena personala.

Suntem intru totul pregatiti pentru o escapada de weekend perfecta. Tot ce trebuie sa faceti este sa va incarcati cu energie pozitiva si sa lasati problemele si grijile acasa.