Joseph Fiennes

Joseph Fiennes

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJoseph Fiennes
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2535

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Joseph Alberic Iscariot Twisleton-Wykeham-Fiennes
Nascut(a): 27 mai 1970 in Salisbury, Wiltshire, Marea Britanie
Inaltime: 183 cm

Joseph Fiennes este un actor britanic cunoscut publicului pentru rolurile din Shakespeare in Love, Elizabeth, Enemy at the Gates, Luther, Camelot si FlashForward. Este fratele cunoscutului actor Ralph Fiennes.

Cariera

Prima sa aparitie pe scena teatrului a avut loc in piesa The Woman in Black. A urmat piesa A Month in the Country, in care Joseph Fiennes a jucat alaturi deJoseph Fiennes Helen Mirren. Incepand de atunci, actorul a devenit membru al Royal Shakespeare Company timp de doua stagiuni.

Debutul in televiziunea venit odata cu rolul lui Willy din The Vacillations of Poppy Carew. In 1996, Bernardo Bertolucci il distribuia in Stealing Beauty, alaturi de Liv Tyler, Jeremy Irons si Rachel Weisz. Pelicula a fost selectata pentru competitia din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Anul 1998 a fost de succes pentru Joseph Fiennes. A jucat in filmul autobiografic Elizabeth, impreuna cu Cate Blanchett si Geoffrey Rush, apoi in Shakespeare in Love, alaturi de Gwyneth Paltrow, Colin Firth, Geoffrey Rush, Judi Dench si Ben Affleck. Pelicula a castigat sapte premii Oscar, inclusiv la categoriile Cel mai bun film, Cea mai buna actrita intr-un rol principal si Cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Au urmat aparitii in Forever Mine, Rancid Aluminium, Enemy at the Gates, Dust, Killing Me Softly, Leo, Luther, The Merchant of Venice, Man to Man, The Great Raid si Running with Scissors, din nou alaturi de Gwyneth Paltrow

Si-a imprumutat vocea pentru a-i da viata lui Proteus in animatia Sinbad: Legend of the Seven Seas.  In 2006 s-a reintors pe scena teatrului in piesa Unicorns, Almost. In acelasi an, a fost distribuit in  The Darwin Awards si Goodbye Bafana. Filmografia lui Joseph Fiennes sa mai include peliculele The Escapist, Der rote baron, Spring 1941, Against the Current, The Diplomat si serialele Pretty/Handsome, Flash Forward si Camelot.

Viata personala

Joseph Alberic Iscariot Twisleton-Wykeham-Fiennes s-a nascut pe 27 mai 1970 la Salisbury, Wiltshire, in Marea Britanie. Este cel mai tanar dintre cei sase copii ai fotografului Mark Fiennes si ai scriitoarei Jennifer Lash. Este fratele actorului Ralph Fiennes, al regizoarelor Sophie si Martha Fiennes, al compozitorului Magnus Fiennes si al arheologului Michael Emery.

Joseph Fiennes si Maria Dolores

Joseph Fiennes  a studiat la Swan School for Boys din Irlanda pentru scurta vreme, apoi s-a mutat la scoala din Salisbury. A continuat cu Bishop Wordsworth's School, cu scoala de arte din Suffolk apoi s-a inscris la Young Vic Theatre. In 1993 a absolvit Guildhall School of Music and Drama din Londra.

Actorul este casatorit cu fotomodelul elvetian Maria Dolores Dieguez din august 2009.