Jonah Hill

Jonah Hill

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJonah Hill
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1055

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Jonah Hill Feldstein
Nascut(a): 20 decembrie 1983 in Los Angeles, California, SUA
Inaltime: 170 cm

Jonah Hill este un actor, producator, scenarist si comediant american, cunoscut pentru rolurile din Superbad, Knocked Up, Funny People, Get Him to the Greek, Moneyball, I Heart Huckabees si Accepted. A fost nominalizat la Teen Choice Award pentru rolul din Accepted si la Oscar pentru rolul secundar din Moneyball.

Cariera

In timpul liceului, Jonah Hill isi scria propriile piese pe care le interpreta apoi in barul Black and White din New York. Asa si-a dat seama ca adevarata sa vocatieJonah Hill este actoria si ca nu trebuie sa-i intoarca spatele. A ajuns sa-l cunoasca pe Dustin Hoffman prin intermediul copiilor acestuia, cu care Jonah Hill era bun prieten. Hoffman i-a sugerat lui Hill sa se prezinte la auditiile pentru I Heart Huckabees, film in care a si debutat pana la urma alaturi de Jude Law, Mark Wahlberg si Naomi Watts.

A jucat apoi in The 40-Year-Old Virgin, in Knocked Up alaturi de Seth Rogen si Katherine Heigl, in Walk Hard: The Dewey Cox Story, Superbad si Get Him to the Greek. A jucat ca actor invitat in sitcom-ul Campus Ladies, Reno 911 si in Clark and Michael.

A fost distribuit in Funny People, intr-un episod al serialului animat The Simpsons si intr-un spot publicitar la jocul video Call of Duty: Modern Warfare 3, alaturi de Sam Worthington si Dwight Howard.

In 2011, Jonah Hill a jucat in Moneyball impreuna cu Brad Pitt si Philip Seymour Hoffman. Pentru prestatia sa, a fost nominalizat la Globurile de Aur si la Oscar, la categoria Cel mai bun actor intr-un rol secundar. In 2012, a aparut alaturi de Channing Tatum in 21 Jump Street, apoi in Neighborhood Watch si Good Time Gang. Si-a anuntat prezenta in The Apocalypse si How to Train Your Dragon 2.

Viata personala

Jonah Hill Feldstein s-a nascut pe 20 decembrie 1983 la Los Angeles, California, SUA. A studiat la The Center for Early Education, Brentwood School si Crossroads School, dupa care s-a inscris la The New School din New York pentru a studia muzica si sport.

Fratele sau, Jordan Feldstein, este manager al trupei Maroon 5, iar tatal sau, Richard Feldstein, gestiona operatiunile financiare ale formatiei Guns's Roses.

A declarat ca actorii care il inspira sunt Bill Murray si Dustin Hoffman, intrucat pot juca atat drama, cat si comedie la fel de convingator. Aprecieri la fel de laudative a avut si pentru John C. Reilly si Philip Seymour Hoffman, despre care a afirmat ca sunt pur si simplu actori extraordinari.