Jocurile online - de la inceputuri pana in zilele noastre

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2647

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un joc online este un joc care se joaca intr-o retea de calculatoare, care inseamna aproape intotdeauna Internetul sau tehnologii echivalente; dar jocurile au folosit intotdeauna tehnologia momentului: modemuri inainte de internet sau terminalele existente inainte de modemuri. Expansiunea jocurilor online a reflectat expansiunea globala a retelelor de la cele mici, locale, la cresterea accesului la Internet. Jocurile online pot varia de la jocuri bazate pe un text simplu la jocuri care incorporeaza elemente grafice complexe si lumi virtuale populate de mai multi jucatori simultan. Multe jocuri online au propriile comunitati, facand din joaca pe calculator o forma de socializare.

Popularitatea in crestere a platformei Flash si a limbajului de programare Java, a dus la o revolutie pe Internet deoarece site-urile pot utiliza streaming video, audio si un set complet nou de interactivitate intre useri. Cand Microsoft a inceput sa ofere pachetul Flash ca o componenta pre-instalata a browserului Internet Explorer, Internetul a inceput sa faca trecerea de la oferirea de informatii la oferirea serviciilor de divertisment. Aceasta revolutie a pregatit calea pentru site-urile care ofereau jocuri internautilor. Unele jocuri online bazate pe mai multi jucatori, cum ar fi World of Warcraft, Final Fantasy XI si Lineage II percep o taxa lunara pentru abonarea la serviciile lor, in timp ce, jocuri precum Guild Wars ofera o alternativa fara nici o taxa lunara. Multe alte site-uri se bazau pe veniturile din publicitate ale sponsorilor, altele, cum ar fi RuneScape, lasa oamenii sa joace gratuit, lasandu-le in acelasi timp jucatorilor optiunea de a plati pentru a debloca un continut nou.

Termenul de „jocuri online", in multe cercuri, este folosit strict pentru a descrie jocurile care nu implica pariuri, desi multi inca il utilizeaza ca sinonim pentru jocurile de noroc pe internet.

Jocul online este mai degraba o tehnologie, decat un gen de jocuri; Se joaca pe o forma de retea care conecteaza calculatoarele, cum ar fi Internetul. Unul dintre cele mai mari avantaje este posibilitatea conectarii intre mai multi jucatori, dar este posibila si varianta jocului cu un singur jucator.

Odata cu dezvoltarea www-ului si a browserelor, s-au creat jocurile care foloseau un browser web ca client. Jocuri simple pentru un singur jucator puteau fi jucate folosind tehnologia HTML, mai ales JavaScript, ASP, PHP si MySQL. Dezvoltarea tehnologiilor grafice, cum sunt Java si Flash-ul, le-a permis creatorilor sa creeze jocuri online mult mai complexe. Multe jocuri care au aparut in anii '90, cum ar fi PacMan sau Frogger, au fost recreeate folosind Flash-ul.