James Newton Howard

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3372

Voteaza & Distribuie

Descriere

JAMES NEWTON HOWARD a fost nominalizat de 6 ori la premiul Academiei si este unul dintre compozitorii cei mai prolifici din industria filmului, compunand muzica a peste 100 de filme artistice si de televiziune. Cea mai recenta nominalizare a sa la Oscar s-a datorat componisticii muzicale realizate pentru filmul The Village, al lui M. Night Shyamalan. Howard a compus muzica tuturor filmelor regizate de Shyamalan, incepand cu filmul acestuia de debut, The Sixth Sense, si continuand cu Unbreakable, Signs si Lady in the Water.

Howard a obtinut nominalizari la Oscar si pentru My Best Friend’s Wedding, The Fugitive si The Prince of Tides. El a mai obtinut doua nominalizari la Oscar, la categoria Best Original Song pentru cantecele „Look What Love Has Done", din filmul Junior si „For the First Time", din One Fine Day. Pentru aceste cantece, el si-a mai adjudecat si nominalizari la Golden Globe. Cea de-a treia nominalizare la Globul de Aur pe care a obtinut-o Howard a fost pentru muzica destinata remake-ului King Kong, filmul de succes al lui Peter Jackson.

Lunga lista a filmelor pentru care Howard a compus muzica cuprinde printre altele si Michael Clayton, Blood Diamond, RV, Freedom Land, Batman Begins, The Interpreter, Collateral, Hidalgo, America’s Sweethearts, Runaway Bride, Romy and Michele’s High School Reunion, Primal Fear, Outbreak, Wyatt Earp, Dave, Falling Down, Grand Canyon, My Girl, Pretty Woman si Major League.