Istoria culturii în Sectorul 1

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBucuresti
Ultima actualizareJoi 21 noiembrie 2019
Vizualizari612

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Cultural al Sectorului 1 București continuă proiectul cultural-educativ „Istoria culturii în Sectorul 1” cu cel de-al doilea modul, intitulat SECTORUL 1 – CATALIZATOR AL VALORILOR NAȚIONALE, care se va desfășura pe parcursul a cinci conferințe organizate în perioada 18 - 22 noiembrie 2019, la sediul din Piața Amzei nr. 13, între orele 18 - 20. Tema generală a modulului se referă la personalitățile publice și culturale care au trăit sau care și-au desfășurat activitatea cu preponderență în Sectorul 1 și în București.

Conferințele vor fi susținute de profesori universitari sau personalități publice din domenii relevante tematicii generale a modulului: prof. univ. dr. Mircia Dumitrescu - „Nichita azi”; lect. univ. dr. Cosmin Ciotloș - „Caragiale: Despre enigmele unui sinucigaș”; scriitor Ana Maria Sandu - „Piața Lahovari între realitate și ficțiune”; scriitor Marius Chivu - „Romane străine plasate în sectorul 1” și conf. univ. dr. Ioan Cristescu - „Muzee și locuri care ar fi putut fi muzee în București”.

Vă invităm să redescoperim împreună rolul și contribuția personalităților culturale prezentate, la patrimoniul cultural și artistic al României. Înscrierea participanților se poate face online, prin transmiterea pe e-mail a formularului de înscriere la adresa office@galeriemontage.com sau direct, înainte de începerea fiecărei conferințe.