Inventatori celebri

Inventatori celebri

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriInventii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari33444

Voteaza & Distribuie

Descriere

Toate tehnologiile care ne fac viata mai usoara, toate medicamentele si echipamentele medicale care salveaza vieti, tot ceea ce stim despre crearea lumii este multumita acelor oameni de stiinta care au petrecut mii de ore in laboratoare pentru a inventa aceste lucruri. Ei ne-au dat lumea asa cum este ea astazi.

Inventatori celebri si descoperirile lor Arhimede (287 - 212 i.Hr.)

O personalitate multilaterala, Arhimede a fost matematician, fizician, astronom, inginer si un inventator de succes. El a devenit popular datorita modului de gandire inovator, reusind sa faca multe descoperiri: surubul lui Arhimede, principiul fundamental al hidrostaticii, legea lui Arhimede legile parghiilor, scripetele compus.

Arhimede

Arhimede

Thomas Edison (1847 - 1931)

Printre numeroasele inventii ale lui Thomas Edison cel mai proeminent este becul electric. Dar au fost multe alte descoperiri, cum sunt: dispozitive de telegraf, fonograful, transmitator de carbon, generatorul de curent, grafofonul, care a fost versiunea imbunatatita a fonografului, masina de scris, motorul electric universal, etc.

Thomas Edison

Thomas Edison

Sir Alexander Fleming (1881 - 1955)

A lucrat ca un corp medical de armata pe parcursul Primului Razboi Mondial. Inventia sa, penicilina, a salvat multi soldati de infectiile periculoase. Fara indoiala ca el ocupa un loc in lista de celor mai faimosi oameni de stiinta din lume. Se spune ca descoperirea lui a revolutionat grozav industria medicinei.

Sir Alexander Fleming

Sir Alexander Fleming

Michael Faraday (1791 - 1867)

Contributiile sale la electromagnetism si electrochimie sunt cele mai remarcabile. Studiul magnetismului este incomplet fara legea de inductie a lui Faraday. Legile sale si terminologiile din procesul de electroliza reprezinta bazele chimiei.

Michael Faraday

Michael Faraday

Alexander Graham Bell (1857 - 1922)

In timpul experimentelor sale cu telegraful ca el a crezut in conceptul de telefon si toata lumea stie ca nici o alta inventie nu a avut atat de mare impact ca si telefonul. Bell insusi considera ca telefonul nu e „binevenit" si de aceea nu a avut nici un telefon la locul de munca. Lista oamenilor celebri de stiinta este incompleta fara Alexander Graham Bell.

Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell

Albert Einstein (1879 - 1955)

Inventiile lui Albert Einstein si teoriile sale au transformat multe concepte legate de spatiu si timp, teoria relativitatii fiind cea mai importanta dintre teoriile sale. Chiar si astazi exista putini oameni care inteleg cu adevarat teoria. Descoperirile sale includ efectul fotoelectric si calculatorul lui Einstein.

Albert Einstein

Albert Einstein

Frederick Banting (1891 - 1941)

El a inceput cu studii in politica, dar in final a trecut la medicina, finalizand studiile in anul 1916. A lucrat ca medic in Primul Razboi Mondial si a tratat mai multi soldati raniti. Realul interes a lui Banting a fost in studiile diabetului zaharat si tratamentului corespunzator, in cadrul carora a lucrat cu un alt om de stiinta, pe nume Charles Best. Frederick Banting a primit premiul Nobel in anul 1923 pentru descoperirea insulinei.

Frederick Banting

Frederick Banting

Leonardo Da Vinci (1452 - 1519)

Maestrul creativ Leonardo Da Vinci, a fost un vizionar in diverse domenii, precum inginerie, astronomie, aeronautica, matematica etc. El a conceptualizat numeroase inventii prin picturile sale celebre. Este considerat parintele stiintei moderne. Cele mai multe semnificative inventii ale sale includ masina hidraulica, barca, proiectarea unui aparat de zbor, etc.

Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci

Ferdinand Verbiest (1623 - 1688)

Initial un astronom si un matematician realizat, Ferdinand Verbiest a inventat primul automobil. L-a construit in timpul vizitei in China ca si misionar. Acest automobil a fost alimentat de aburi si nu era menit sa fie de folos omului.

automobilul lui Ferdinand Verbiest

automobilul lui Ferdinand VerbiestAlti cercetatori faimosi si inventiile lor{title}

Om de stiinta

Inventie

Benjamin Franklin

Electricitatea

Isaac Newton

Gravitatia

Wright Brothers

Avionul

James Watt

Motorul cu abur

Alessandro Volta

Pila electrica

Edward Teller

Bomba cu hidrogen

Rudolf Diesel

Motorul diesel

John Browning

Arma de foc automata

Louis Braille

Sistemul Braille

Tim Berners-Lee

World Wide Web

Charles Babbage

Computerul

Marie Curie

Radioactivitatea

Niels Bohr

Teoria atomului (Teoria Bohr)

Wilhelm Conrad Rontgen

Radiatiile X

Joseph John Thomson

Conductia electrica in gaze

William Thompson

Teoria temperaturii absolute

Robert Bunsen

Cesiul si rubidiul

John Dalton

Teoria atomica

Aceasta insiruire de oameni de stiinta celebri si descoperirile lor acopera numai o parte din toti cei care si-au adus aportul la progresul stiintei. Acestia au contribuit la imbunatatirea vietii noastre intr-un fel sau altul si pentru asta vor fi intotdeauna amintiti.