Întreținerea ghetelor: Cum să le păstrezi mai mulți ani

Detalii

CategoriiShoping
Tagurighete, Incaltaminte
Ultima actualizareMiercuri 22 ianuarie 2020
Vizualizari724

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vremea rea sosită odată cu sezonul rece poate fi o adevărată problemă pentru ghetele tale! Și cu toții avem tendința de a ne descălța în mare viteză și a ne lăsa ghetele pe podea să se usuce. Acest proces pătează pielea ghetelor și îi deteriorează textura. Atât ghetele, cât și cizmele din piele își pierd din luciu și nu mai au un aspect fresh, atunci când nu sunt întreținute corespunzător. Îți vom oferi însă câteva trucuri pentru a te determina să-ți schimbi acest obicei de purtarea a încălțămintei, pentru ca ghetele tale preferate să dureze mai mulți ani și să arate impecabil.

1. Protejează-ți ghetele din piele
Ghetele tale din piele au nevoie de îngrijire și întreținere. Pielea necesită o loțiune și, cel mai important: spray de protecție pentru suprafața pielii. Nu este cea mai entuziasmantă activitate, însă este cel mai important pas pentru ca ghetele de bărbați din piele să arate mai bine. După aplicarea spray-ului protector, va trebui să tratezi suprafața pielii cu o cremă de ghete. Spray-ul impermeabil protejează suprafața ghetelor de piele împotriva umezelii, murdăriei și a grăsimii, făcând pielea rezistentă la apă.

Dacă ghetele tale sunt din materiale sintetice, vor beneficia, de asemenea, de pe urma spray-ului impermeabil. În general, magazinele pentru încălțăminte din piele au o mulțime de produse pe care le poți folosi pentru întreținerea acestora. Mai mult, în cazul ghetelor care au o talpă subțire asigură-te că achiziționezi o talpă cauciucată pe care să o atașezi ghetelor tale, deoarece acestea sunt adesea realizate cu o talpă delicată care nu e foarte rezistentă la umiditate sau murdărie.

2. Evită cutele și semnele de uzură ale ghetelor din piele
Utilizează un calapod sau un suport tip cuier pentru ghetele din piele. Există o mulțime de modalități inteligente și funcționale pentru a avea grijă de ghetele tale. Odată ce te-ai descălțat, utilizează un calapod pe care să-l introduci în interiorul ghetelor din piele atunci când nu le porți, pentru a evita astfel deformarea.

Avantajele folosirii calapodului:

  • Ghetele tale vor arăta în continuare ca noi, fără semne sau pliuri
  • Aerul circulă în interiorul ghetelor, păstrându-le uscate și fără miros
  • Dacă ghetele se umezesc, acestea se vor usca mult mai repede

3. Oferă-le ghetelor tale o pauza!
Ghetele tale au nevoie și de repaus. Este recomandat să schimbi zilnic perechea de încălțăminte, pentru a menține astfel pielea și țesăturile în cea mai bună formă. După o purtare de câteva ore, ghetele vor avea nevoie de un repaus de 24 de ore, pentru a-și recăpăta forma inițială. Mai mult decât atât, un om elimină în fiecare zi aproximativ 20 ml de transpirație prin laba piciorului, iar ghetele vor avea nevoie de ore bune pentru a se usca.

4. Curăță petele și semnele de uzură
Așa cum hainele necesită îndepărtarea imediată a petelor, același lucru se întâmplă și în cazul ghetelor din piele. Dacă petele și urmele de murdărie nu sunt îndepărtate imediat, este posibil ca acestea să lase pete permanente. Folosește o cârpă umedă sau un burete pentru a îndepărta petele. Apoi poți aplica o cremă de piele. De asemenea, nu uita să utilizezi spray-ul impermeabil. Petele de sare pot fi îndepărtate cu o cârpă înmuiată în puțin lapte, deoarece grăsimile din lapte au un efect special de curățare a sării.

6. Optează pentru uscarea ghetelor în aer liber
Ghetele din piele umede nu ar trebui să fie uscate prin intermediul încălzitoarelor, uscătorelor de păr sau a caloriferelor. Pielea devine tare și se poate crăpa foarte ușor, dacă este încălzită intens.

Cum să usuci ghetele din piele:

  • Îndepărtează tălpicile interioare
  • Umple încălțămintea cu hârtie
  • Folosește un suport pentru încălțăminte
  • Lasă ghetele să se usuce la temperatura camerei.

Va dura ceva mai mult timp, însă rezultatul este mult mai bun. Acum, ghetele tale din piele sunt pregătite pentru o nouă zi și vor arăta ca abia scoase din cutie!

Sursa photo: pxhere.com/en/photo/1374928