Interviu exclusiv oferit de Bogdan Ivanescu firmei de consultanta BV Business Center

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriRomania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4507

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ne face placere sa vi-l prezentam pe Dl. Bogdan Ivanescu, reprezentantul in Romania a banci daneze StemCare A/S din Copenhaga, prin intermediul Reprezentantei Stem Sure Solutions – Romania, cat si proprietarul companiei producatoare si importatoare de mobilier ROCCA DESIGN, caruia ii multumim pentru participarea in cadrul acestui interviu in exclusivitate, oferit centrului de consultanta BV Business Center.

1. Mica istorie a vietii, informatii generale?

Pentru a incepe cu inceputul, am vrut sa devin medic de la varsta de 4 ani sau cel putin asa mi s-a relatat de catre parinti. Tot ce imi aduc aminte este ca la gradinita obiectul preferat de joaca era o trusa de medic – stetoscop, termometru toate de plastic si evident toate functionale asa cum imi imaginam atunci. Am crescut, am devenit medic cu patalama iar la aceasta ora activitatile mele principale se desfasoara, asa cum era usor de previzionat, in domeniul medical.

2. Prezentare generala a domeniului de activitate in care activezi acum si o descriere a firmei pe care o detii sau pe care o conduci?

Activitatile mele de baza sunt legate de medicina. Pe langa aceasta nu am evitat sa ma interesez si de alte domenii precum industria financiara, a tipariturilor sau cea de mobilier.

Primul meu loc de munca a fost in industria farmaceutica si anume la GlaxoSmithKline in 2000, cand am fost angajat ca si Reprezentant Medical. Pana in 2005 am trecut pe pozitia de Key Account Manager iar mai apoi Regional Manager. De pe aceasta pozitie am parasit Compania pentru a activa in sectorul financiar ca si Commercial Manager in cadrul International Financial Services. Dupa un an de zile legislatia in acest domeniu s-a schimbat dramatic iar acest sector nu a mai fost de interes astfel incat am revenit in sectorul medical ca si Director General al Spitalului privat de lux Saint Lukas si al Clinicilor RomGerMed. Aici, impreuna cu actionariatul am pus pe picioare acest Spital pe care l-am pozitionat in elita medicala romaneasca in decurs de aproape trei ani. Aici am luat contact prima oara cu recoltarea de celule stem care, dupa cum se va vedea, a impactat puternic asupra mea. In legatura cu acest domeniu am fost direct implicat in prima recoltare puternic mediatizata si anume cea care a avut loc la nasterea Irinei Columbeanu, parintii fiind Membri ai St. Lukas Hospital.

Dar cum spiritul antreprenorial nu a incetat sa se dezvolte am decis ca domeniul bio-tehnologiei si anume recoltarea, procesarea si stocarea celulelor stem este extrem de atractiv prin prisma implicatiilor stiintifice si a aplicatiilor medicale din prezent si din viitor.

Ca atare am initiat demersurile pentru a aduce in Romania o Companie de profil. Dupa negocieri multiple si un tur al Europei pentru vizionarea facilitatilor de procesare a celor mai importante Companii am decis sa reprezentam in Romania Banca Daneza StemCare A/S din Copenhaga www.stemcare.dk prin intermediul Reprezentantei Stem Sure Solutions – Romania www.stemsure.ro .

Criteriile care au decis alegerea StemCare au fost foarte clare si consider important sa le mentionez: Danemarca alaturi de Suedia sunt leader-ii mondiali la nivel de servicii medicale, procesarea precum si stocarea probelor de sange are loc in locatie GMP iar restul de caracteristici au permis Stem Sure Romania sa garanteze clientilor romani un numar de beneficii extrem de importante si anume primire rezultatului procesarii in maxim 7 zile lucratoare de la recoltare – acesta este cel mai scurt timp pe care o Companie din Sud-Estul Europei, inclusiv Romania, il poate oferi. Celelalte Companii din Romania livreaza aceasta informatie in termen de aproximativ o luna iar altele pana la trei luni.

Termenul de pana la 7 zile de comunicare a rezultatului garanteaza Clientilor nostri faptul ca proba este procesata in cel mai scurt timp de la recoltare – fapt foarte important deoarece doar asa celulele stem din proba de sange sunt "proaspete" si ca atare si viabile. Ne place sa afirmam ca "Doar cu Stem Sure ai garantia stocarii numarului maxim de celule stem viabile!". Mai mult, din ceea ce cunoastem, suntem singura Companie care garanteaza Cleintului faptul ca proba de sange nu este trecuta prin aparatul de raze X din aeroport – conform acordului transportatorului nostru cu autoritatile vamale europene. De asemenea nu adunam mai multe probe pentru a le transmite ulterior ca un singur colet in vederea scaderii costurilor de transport ci platim bilet de avion fiecarei probe recoltate, in fiecare zi.

Mai sunt multe de spus dar pentru mai multe detalii care ar putea fi de interes pentru viitoarele mamici le invit calduros sa viziteze site-ul Companiei sau sa ma chestioneze direct – voi fi incantat sa le raspund oricaror intrebari.

Ca un semn de apreciere a eforturilor noastre in domeniul calitatii servicilor Stem Sure, Miniblu a incheiat un Contract de exclusivitate de co-promovare a serviciilor ambelor Companii, facilitind Clientilor proprii conditii deosebite financiare in ceea ce priveste recoltarea de celule stem prin Stem Sure.

Totodata Stem Sure a devenit Partener exclusiv al Libra Bank in cadrul unui produs bancar dedicat tinerelor femei, ce va fi lansat in cursul acestei luni. Astfel toti Clientii Stem Sure al caror status financiar nu le-ar permite achizitia facila a serviciului de recoltare a celulelor stem, vor avea posibilitatea de a accede la acest card de credit care le permite astfel sa isi plateasca, cu un discount semnificativ, serviciile de recoltare a celulelor stem.

Le pregatim Clientilor, care doresc sa asigure viitorul copiilor, mai multe servicii si facilitati in viitorul foarte apropiat.

3. Care este cheia succesului in afaceri si pasii in care ai realizat acesta?

Networking-ul, efortul sustinut, optimismul de nezdruncinat si Conceptul "Just in time!". Pe langa aceasta capacitatea de a invata din orice experienta. M-a ajutat, si o spun fara oprelisti, faptul ca am absolvit un MBA cu specializarea in marketing in cadrul University of Ottawa, Canada & Academy of Economic Studies Bucharest, in primul rand prin faptul ca mi-a relevat un alt mod de a gandi respectiv de a integra informatia. Pregatirea continua este totodata o cheie a succesului pentru oricine.

4. Care sunt principiile de baza dupa care te ghideazi in afaceri?

Ma ghidez dupa inca un principiu "Win-Win". Toata lumea trebuie sa castige sau alftel spus nu trebuie sa avem o situatie in care cineva sa castige pe seama pierderii altcuiva.

In plus vreau sa fac o mentiune: cel mai adesea intr-o negociere oamenii uita ca se afla fata in fata pentru a atinge niste obiective care au o baza comuna desi forma de exprimare poate fi diferita pentru fiecare. Si astfel asistam nu la un efort al partilor de a gasi cea mai buna solutie comuna ci de a-si demonstra capabilitatile si de a obtine benficiul propriu. Cred ca aceasta este o lectie pe care multi dintre cei aflati in peisajul de business romanesc trebuie sa o invete.

5. Care a fost cel mai mare esec pe care l-ai avut in afaceri?

Faptul ca nu am avut suficienta putere si timp pentru a extinde business-ul de recoltare a celulelor stem intr-o tara vecina atunci cand am avut oportunitatea.

6. Care a fost cea mai de success afacere pe care ai incheiat-o?

Depinde de momentul la care ne referim: am avut cea mai de succes afacere pentru mine la fiecare loc de munca adica m-am bucurat de anumite deal-uri la fiecare job. Dar mai degraba cea mai de succes afacere a fost faptul ca doua afaceri functioneaza cu succes si anume Stem Sure si ROCCA DESIGN – o Companie producatoare si importatoare de mobilier ( www.roccadesign.eu ) iar a treia urmeaza sa fie lansata in cursul acestei luni si se refera la o terapie prin transplant autolog in domeniul afectiunilor ortopedice, pentru care Compania noastra are exclusivitate in Romania pentru un numar de 3 ani.

7. Care sunt planurile de business pentru viitor in ce domenii daca e cazul ?

Dezvoltarea si diversificarea segmentelor de business in care detin participatiuni precum si crearea de noi servicii legate de business-urile actuale. De exemplu, in Parteneriat cu Libra Bank, ROCCA DESIGN este furnizor agreat de mobilier pentru toti clientii Bancii care apeleaza la un anumit serviciu financiar.

8. Ce parere ai de domeniul de business al viitorului, care domenii vor fi in top care in crestere si care vor fi in declin?

In crestere vad bio-tehnologia, serviciile medicale si energia verde. Aceasta daca apucam sa le implementam in timp util – daca ne uitam la viteza cu care clima isi modifica parametrii. Nu vad vre-un domeniu care sa descreasca atat vreme cat Companiile ce activeaza in acesta vor sti sa se reinventeze.

9. Ce parere ai despre consultanta si cum este acest mediu de business in prezent in Romania?

Deoarece avem in continuare prea mult spirit antreprenorial si prea putin spirit managerial, domeniul consultantei inca nu este deplin valorificat. Deci avem oportunitati de crestere pe acest segment.

10. Care sunt sfaturile care le ofera tinerilor intreprinzatori si companiilor din Romania?

Curaj si moralitate. Asezonat cu optimism.

11. Un cuvant de incheiere

As vrea ca activitatile mele sa impacteze pozitiv societatea noastra. Si ca sa inchei intr-o nota ludica - as vrea sa fim mai multi!