Interviu cu Daniel Reid, maestru taoist, autor a peste 30 de carti despre viata sanatoasa (1)

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareJoi 5 februarie 2015
Vizualizari1095

Voteaza & Distribuie

Descriere

Interviu cu Daniel Reid, maestru taoist, autor a peste 30 de cărți despre viață sănătoasă (1)
American de origine, Daniel Reid s-a stabilit de mai mulți ani în Bali, unde ține prelegeri despre programele de detoxifiere împreună cu soția sa, Snow, o vindecătoare taiwaneză, la hotelul Bale, din zona Nusa Dua. Americanul de 64 de ani, care locuiește acum în Australia, și-a petrecut copilăria în Africa și cea mai mare parte a vieții în Asia. Este un pasionat al conceptului „ești ceea ce mănânci” și îndeamnă oamenii să postească periodic, pentru a elimina toxinele și a ajunge la restabilirea sănătății optime.
Daniel Reid, care în anul 2006 tocmai își publicase ultima carte, Tao pentru dezintoxicare, i-a acordat în același an un interviu directorului ziarului “The Bali Times”, William J. Furney. Iată câteva extrase interesante din interviul respectiv:

În prezent, cercetătorii blamează regimul alimentar ca fiind una dintre principalele cauze ale producerii cancerului. Ce să însemne asta? Că pe oameni îi omoară ceea ce mănâncă?


Daniel Reid: Nu e neapărat din cauza alimentelor în sine. E vorba de ceea ce se întâmplă în corpul nostru. În urma digerării și metabolizării hranei, se acumulează deșeuri acide. Pentru că mâncăm alimente nepotrivite cu natura noastră și nu le eliminam corect, se creează o acumulare de deșeuri acide.
Cauza principală a cancerului a fost descoperită în 1931 de către dr. Otto Warburg, un om de știință german care a primit premiul Nobel pentru medicină. El a descoperit că apariția cancerului presupune, fără excepție, două condiții de bază: prea mult acid în țesuturi și insuficient oxigen.
Știm cu toții ce se întâmplă cu deșeurile produse prin respirație: se produce arderea oxigenului, din care rezultă bioxidul de carbon. În procesul de metabolizare, se arde zahărul, se ard proteinele, se ard grăsimile. Care este deșeul rezultat? Acidul. E atât de simplu! E știință pură.
Așadar, atunci când ingerăm alimente care produc mult prea mult acid – zahăr, cărnuri, produse lactate, precum și orice fel de chimicale – conservanți, pesticide, aditivi alimentari, coloranți, medicamente, aspartam – se produce o mare cantitate de acid. Prin urmare, devine evident că, din cauza modului în care ne hrănim astăzi (la care putem adăuga și poluarea) se produc o mulțime de reziduuri acide în corpul nostru și nu mai absorbim o suficientă cantitate de oxigen.

Vreți să spuneți că oamenii nu știu ce ar trebui să mănânce pentru a fi sănătoși?

Daniel Reid: Da, pentru că nu li se spune. De fapt, li se spune exact contrariul. Nu există sfaturi reale, totul e doar publicitate. În prelegerile și cărțile mele, eu tot dau vina pe companiile de produse alimentare. Dar dacă oamenii sunt liberi de orice îngrădire să-și înceapă o afacere din care să iasă bani, ei vor face orice pentru a face bani, îți vor vinde și arsenic frumos ambalat, dacă sunteți dispuși să plătiți pentru el. Pe lângă acești producători, eu acuz în același timp iresponsabilitatea agențiilor guvernamentale care nu protejează oamenii, ci corporațiile. Doar în cele din urmă îl învinuiesc pe individ. E ca atunci când te duci la tribunal pentru încălcarea legii și judecătorul îți spune: „Ignoranța nu e o scuză când afirmi că nu ai știut că ceea ce ai făcut era împotriva legii”.

Haideți să ne întrebăm: De ce în prezent un om din trei face cancer, în loc de unul din 100, ca în 1913?

Daniel Reid: S-au cheltuit multe miliarde de dolari în „războiul contra cancerului” și lucrurile merg tot mai rău. Niciun tratament nu merge. Chimioterapia? Să fim serioși! Nu e nimic mai otrăvitor, nu exista producător mai mare de acid decât chimioterapia, care contribuie și mai mult la cauza principală a cancerului.

Așadar, dacă un medic îi spune unui pacient cu cancer să facă ședințe de chimioterapie și el nu vrea, care ar fi alternativele lui?

Daniel Reid: Oh, Doamne! Pot să vă dau o duzină de alternative, iar prima este dezintoxicarea. Opțiunile sunt foarte simple: în primul rând, informați-vă care sunt cauzele apariției cancerului. Din cauza toxicității acumulate în corp de-a lungul timpului, cancerul ajunge în faza finală. Ceea ce se întâmplă în esență este că țesuturile dv. fermentează, producând o înmulțire rapidă a celulelor canceroase, cu formare de tumori. Cum funcționează acest proces? La fel ca la fermentarea berii, vinului, iaurtului, brânzei. Puteți întreba pe oricine care produce aceste lucruri: Cum faci? Mai întâi, ai nevoie de un mediu acid. Cum îl obții? Închizi containerul, astfel încât să nu intre aer, oxigen. Apoi începe fermentarea. Deci, ceea ce se întâmplă în țesuturile canceroase este că ai prea mult acid și o totală lipsă de oxigen, țesuturile fermentând și producând astfel cancerul.

Cunoașteți cazuri de suferinzi de cancer care au refuzat chimioterapia în favoarea detoxifierii și s-au vindecat?

Daniel Reid: Absolut!

Deci, dacă detoxifierea este calea de urmat, de ce nu o urmează toată
 lumea?

Daniel Reid: Să-ți spun de ce. Statisticile arată – și este sută la sută adevărat, și spun acest lucru în toate cărțile mele – că oamenii care se îmbolnăvesc de cancer și nu fac absolut nimic să-l trateze trăiesc mai mult decât cei care merg la medic și le urmează tratamentul. Mă refer aici la fumătorii care nu se lasă de fumat, la băutorii care nu se opresc din băut, la oamenii care mănâncă zahar și carne și nu renunța la aceste alimente.
De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece tratamentul oficial al cancerului amplifică de fapt factorii care stau la baza producerii bolii. Temporar merge, deoarece omoară celulele canceroase, dar mai apoi omoară și ficatul și orice altceva. Prin urmare, atunci când ați încheiat tratamentul, sunteți într-o stare chiar mai proastă.

Atunci, de ce nu recurg oamenii la detoxifiere?

Daniel Reid: Oamenii sunt speriați cu perspectiva morții iminente de către medicii lor. Ei merg la medicul specialist și acesta le spune: „Într-o lună vei muri dacă nu faci asta și încerci altceva”.
Interviul continuă…

Clinica Brol Timisoara