Interviu cu Daniel Reid, autor a peste 30 de carti despre viata sanatoasa (2)

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareLuni 16 februarie 2015
Vizualizari1270

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce credeți despre creșterea alarmantă a obezității în țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Australia?
Daniel Reid: Oamenii aceștia mor de foame. Oamenii grași mor de foame. Vrei să știi ce vreau să spun când afirm că mor de foame? Ei nu-și procura elementele nutritive adecvate organismului.Creierul are un centru de control al apetitului. Nu-ți este foame neapărat când nu ai ce mânca – omul poate trăi și 60 de zile fără să mănânce – ți-e foame numai atunci când corpul tău are nevoie de anumiți nutrienți, deci când nu ai proteine, vitamine sau minerale, ca să poți funcționa normal.Atunci începe să-ți fie foame și vei începe să mănânci. În cazul în care consumi alimente care nu au nici un fel de valoare nutrițională (junk food: chips-uri, pâine albă, prăjiturele… toate acele lucruri frumos ambalate) vei continua să mănânci fără încetare. Oamenii obezi mănâncă o cantitate enormă de alimente. Te uiți la ei și-ți spui: Cum intră atâta mâncare în stomacul lor? Creierul lor însă le spune: „Hei, nu am de ajuns din nutrienții de bază, așa că nu te opri din mâncat!”.

Susțineți că giganții producători de alimente acționează de capul lor, chiar dacă produsele lor sunt dăunătoare pentru sănătatea omului? Dacă e așa, cum se poate scăpa de ei? Eu știu că publicul e protejat de agențiile guvernamentale.

Daniel Reid: Din păcate, autoritățile protejează giganții alimentari. Organizația cea mai coruptă din guvernul american este FDA (Food and Drug Administration – Administrația pentru Alimente și Medicamente). Ei decid ce alimente vă este permis să consumați și ce medicamente trebuie să vă fie prescrise.
Ei permit ca aspartamul să fie folosit pe piață. Această substanță chimică pusă în Coca Cola dietetică este o otrava mortală. Este cauzatoare de cancer la creier și nu numai.

Bine, dar n-am văzut oameni să moară fiindcă au băut Diet Coke…

Daniel Reid: Ba da, mor, dar încet. Cunosc cazul a doi bărbați care au murit de cancer la creier. Erau surferi în Australia. Făceau sport, stăteau la soare în fiecare zi și considerau că se hrănesc sănătos. Tipii ăștia erau dependenți de Diet Coke (beau 8-9 cutii pe zi). Chiar au recunoscut asta și au declarat că nu se pot opri să bea. Dar și Coca-Cola obișnuită are probleme: conține 9 lingurițe de zahăr alb la sticla de 500 de ml iar acidul fosforic e ingredientul ei de bază. Consumul de Coca-Cola produce cel mai mult acid posibil. Prin aceasta, se creează condițiile fundamentale de apariție a oricărui tip de cancer.

Ce părere aveți despre regimul pe bază de carne?

Daniel Reid: Azi am recomandat la seminarii ca persoanele care nu pot renunța la carne să mănânce măcar un singur fel de carne, și anume de miel. Carnea de porc e greu de digerat și produce foarte mult acid. Dar, în general vorbind, problema cu carnea din ziua de azi e modul în care e crescut animalul: hormoni, antibiotice, steroizi și cu hrana improprie care i se administrează. Multe medii sunt poluate cu emisiile provenite de la vehicule, centrale
electrice și alte surse, care în mod inevitabil duc la problemele de sănătate.

Dar există și o altă formă de poluare, cea pe care dvs. o numiți „poluare invizibilă”: TV și transmisii de radio, turnuri de microunde pentru folosirea celularelor. Sunt acestea într-adevăr atât de periculoase?

Daniel Reid: Mortale, aș putea spune. Port în permanență în jurul gâtului un produs Tesla, o placă cu molecule de titan, singurul produs pe care l-am găsit și care chiar te protejează (schimbă configurația undelor de energie electromagnetică). Compania producătoare face de asemenea butoane pentru telefoanele mobile și calculatoare. Telefoanele mobile slăbesc sistemul imunitar, dau probleme ale sistemului nervos și produc cancere.
Bine, dar toată lumea are azi un telefon mobil…
Daniel Reid: Eu nu.
… chiar și în țările în curs de dezvoltare oamenii sunt dependenți de celulare…
Daniel Reid: Se sinucid lent. Oriunde unde te-ai afla la distanță de un metru față de un telefon mobil, obții aceleași radiații, , așa că nu contează dacă scrii un mesaj la el, dacă ai telefonul la ureche sau folosești hands-free. E chiar de zece ori mai rău într-o mașină, pentru că rama metalică acționează ca un amplificator.

Ce fel de probleme medicale legate de celular vă așteptați să vedeți în următorii 10-15 ani?

Daniel Reid: Prevăd o explozie a cazurilor de cancer la creier. Garantat! Companiile de telefoane mobile vor fi acționate în justiție, iar poziția lor va fi: „Ei bine, guvernul le-a permis la momentul respectiv, iar standardele au fost stabilite de către guvern”. Vor arăta cu degetul la guvern, iar guvernul va arăta cu degetul la studiile care au spus că totul e în regulă, studii finanțate chiar de industriile respective și astfel totul se va învârti în cerc și oamenii vor continua să moară de cancer. Poate că telefoanele mobile vor fi interzise. Sau le vor face să respecte normele de siguranță.

Să ne întoarcem la dietă. Ce mâncați de obicei?

Daniel Reid: Eu am renunțat la cereale, deoarece consider că nu sunt alimentele cele mai potrivite pentru ființele umane. Pentru a testa un
produs alimentar, ca să vezi dacă îi e indicat omului sau nu, trebuie să-l mănânci crud. Nu poți mânca orez sau grâu ca atare.

Dar sute de milioane de oameni din Asia trăiesc cu orez. Nu poate fi așa de rău…

Daniel Reid: Au și ei o mulțime de probleme de sănătate. Când oamenii au renunțat a mai fi vânători-culegători și nomazi și s-au stabilit pe un anumit teritoriu, singura modalitate de a hrăni o populație numeroasă a fost cultivarea cerealelor. Dar boabele sunt necomestibile dacă nu le gătești. Eu nu le recomand oamenilor să nu mănânce cereale, ți-am răspuns doar ce nu mănânc eu. Am descoperit acum doi ani, după ce am făcut o dezintoxicare puternică, că nu mai pot mânca cereale. M-au făcut să vomit. Corpul meu nu le-a mai acceptat. De altfel, cerealele sunt mari producătoare de acid. Soția mea, Snow, și cu mine mâncăm nuci și semințe, în special migdale și semințe de floarea soarelui. Pe acestea nu le poți digera uscate. Secretul de a le transforma în cel mai bun aliment de pe planetă e să le înmoi în apă peste noapte. Devin un aliment viu, și este cea mai bună mâncare din lume. În afara de asta, mănânc legume, fructe, pește, carne de miel și ouă ecologice.
Spuneți că postul face parte din programul dv. de dezintoxicare. Cât timp ar trebui să postim?
Daniel Reid: Dezintoxicarea ideală prin post, pentru curățarea corpului este de 7 zile. Este timpul de care are nevoie corpul nostru pentru a-și purifica complet fluxul sanguin. Dar pentru că majoritatea oamenilor nu au timp și pentru că în 3 zile se eliberează suficiente toxine, o putem face în 3 zile, cu irigații ale colonului.
Postul periodic este felul în care organismul este proiectat de natură entru a se curăța și vindeca singur. Societățile primitive aveau ceea ce se numea casa bolnavului. Când te îmbolnăveai, erai dus la casa bolnavului și nu aveai voie să mănânci până când nu te făceai bine. Este un mecanism natural, dar oamenii de azi spun „Oh, nu pot sta nici măcar o jumătate de zi fără mâncare” și eu îi înțeleg. Cu toate acestea, cine urmează programul nostru se simte mult mai bine după 3 zile; iar când vede ce iese din corpul lui, e șocat…

Ce părere aveți despre băuturile alcoolice? Sunteți total împotrivă?

Daniel Reid: Eu nu sunt un puritan sau un călugăr. Îmi place să beau puțin uneori; și un trabuc din când în când. Vinul roșu și berea nu sunt bune, deoarece fermentează. Sunt mari producătoare de acid. Cei care spun că vinul roșu are antioxidanți folosesc o scuză pentru a bea vin roșu. Există mulți alți antioxidanți în natură. Ca băuturi, vi le recomand pe cele distilate: vodcă, rom, gin.

Clinica Brol Timisoara