Insula

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriPyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1131

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Island (Ostrov)
An: 2006
Durata: 112 minute
Regia: Pavel Lungin
Scris de: Dmitri Sobolev
Actori: Pyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov, Dmitry Dyuzhev
Gen:

Ostrov este un film biografic rusesc din 2006, despre un calugar ortodox al secolului XX. Filmul a inchis Festivalul de Film de la Venetia din anul 2006 si s-a dovedit a avea un succes moderat la box-office, castigand Premiul Nika si Golden Eagle Award pentru cel mai bun film rusesc al anului  2006. Locatia de  filmare a fost orasul Kem, din Karelia, pe malul Marii Albe.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, marinarul Anatoli si capitanul sau, Tikhon, sunt capturati de nazisti, cand incarca marfa pe remorcherul cu care transporta carbune. Ofiterul nazist care conduce raidul, ii ofera posibilitatea lui Anatoli sa-l impuste pe Tikhon pentru a ramane el in viata, ceea ce Anatoli face fara tragere de inima si Tikhon cade peste bord. Nazistii arunca nava in aer, dar Anatoli este gasit a doua zi diminata, pe malul marii, de catre calugarii ortodocsi rusi. Supravietuieste si devine fochist la manastire, dar este vesnic chinuit de remuscari si vinovatie.

Dupa 30 de ani, Anatoli are darul clarviziunii si al vindecarii. Dar ceilalti calugari nu il inteleg cu adevarat. Oamenii vin sa-l vada pentru a se vindeca de boli si pentru a primi indrumare de la el, dar acesta, chiar si acum, ramane intr-o stare perpetua de pocainta. Deseori se urca intr-o barca si se duce la o insula nelocuita, unde se roaga pentru indurare si iertare.

Intr-o zi, la Anatoli vine un amiral cu fiica lui. Aceasta este posedata de demoni, si calugarul ii exorcizeaza. Amiralul se dovedeste a fi Tikhon, pe care Anatoli doar l-a ranit in acea zi in care calugarul credea ca l-a omorat. Tikhon il iarta.

Anatoli anunta o moarte pana intr-o zi de  miercuri, calugari pregatesc un sicriu. Imbracat in haine albe, precum Isus, el se aseaza in sicriu purtand un crucifix. Calugarii, dintre care unul duce o cruce mare, reprezentandu-l pe Hristos inviat, sunt vazuti carand sicriul, vaslind departe de insula.