Inel de logodna cu perla

Inel de logodna cu perla

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8908

Voteaza & Distribuie

Descriere

Inel de logodna cu perlaDesi perlele sunt mai putin costisitoare decat diamantele, inelele de logodna cu perla pot fi, de fapt, mai scumpe decat cele traditionale, cu diamant. Un inel cu perla este mai dificil de montat decat o bijuterie cu un mineral durabil, si multe inele cu perla contin, de asemenea, si pietre pretioase, inclusiv diamante. Ca in cazul oricarei bijuterii, costul final este determinat de mai multi factori, inclusiv manopera, designul, valoarea metalului, precum si orice alta personalizare dorita.


Culoarea perlei

Cand majoritatea oamenilor se gandeste la perle, au in minte un colorit alb cremos, luminiscent. Cu toate acestea, perlele vin intr-o varietate de culori, inclusiv auriu, crem, negru, albastru, roz si verde. Multe au, de fapt, o culoare principala si o nuanta secundara. Combinatia acestor culori influenteaza valoarea data unei pietre speciale. Un corp alb cu nuante roz este una dintre cele mai scumpe culori si una dintre cele mai populare perle.


Forma perlei

Perlele au o varietate de forme, dar cea perfect rotunda este considerata forma cea mai valoroasa. Cu toate acestea, forma de lacrima este preferata pentru pandantive si cercei. Perlelor cu o forma unica li se spune "perle baroc". Pentru un inel de logodna, cea mai potrivita este perla rotunda.


Dimensiunea perlei

Perlele difera fata de pietrele pretioase pentru ca sunt cantarite si masurate, si, spre deosebire de pietre, in cazul carora dimensiunea si greutatea sunt in carate, perlele sunt masurate in milimetri, cu exceptia celor naturale, care se vand, de asemenea, in carate.


Alegerea unei perle

Atunci cand alegeti o perla, exista mai multi factori care ar trebui luati in considerare, si cu atat mai mult cand e vorba de inelul de logodna.* Pentru ca sunt poroase, perlele pot absorbi alte substante. Daca observati o pata mare, intrebati-l pe bijutier daca nu poate fi inlaturata.

* Cautati crapaturi in suprafata perlei, pentru ca ar putea cauza probleme in viitor.

* Asigurati-va ca luciul este uniform. Perla ar trebui sa irizeze cand e asezata sub o lumina fluorescenta.

* Intrebati daca a fost curatata cu ceara de albine. Uneori, in timpul curatarii, ceara poate afecta luciul.

* Intrebati-l pe bijutier despre grosimea sidefului.

* Faceti testul dintelui pentru a determina daca perla este veritabila. Cele de cultura si cele naturale vor fi aspre la frecarea de dinte, in timp ce imitatiile vor fi netede, deoarece sunt margele fabricate.