Inchisoarea ingerilor

Inchisoarea ingerilor

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFrank Darabont, Morgan Freeman, Stephen King, Tim Robbins
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1129

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Shawshank Redemption
An: 1994
Durata: 142 minute
Regia: Frank Darabont
Scris de: Stephen King, Frank Darabont
Actori: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton
Gen: Crima, Drama

Filmul din 1994, regizat de Frank Darabont si adaptat dupa un roman scris de Stephen King pe nume "Rita Hayworth and Shawshank Redemption", a ajuns in foarte scurt timp unul dintre cele mai cunoscute, vizualizate si indragite filme.

Povestea ni pune in fata pe Tim Robbins si Morgan Freeman, doi prieteni buni care se cunosc in inchisoare, locul unde primul dintre ei este inchis pe nedrept, fiind condamnat la inchisoare pe viata. pentru uciderea sotiei sale si a amantului acesteia.

Intamplarile din aceasta inchisoare ne sunt relatate de Morgan Freeman, in rolul lui Ellis Boyd. In timp ce invata sa supravietuiasca in acest mediu inchis si nou, bancherul inchis pe nedrept isi pregateste in secret evadarea. Intr-un moment cand nu se mai astepta nimeni si nici nu se mai intrevedea vreo alta scapare, acesta evadeaza si ii lasa prietenului sau, Ellis, un bilet prin care-i spune ca-l asteapta.

Filmul este o interesanta poveste despre prietenie si rabdare, adaptare la situatii crunte, dar si multa tacere si planuri tesute in secret. Nimeni nu stia ca in spatele posterelor cu Marilyn Monroe, Raquel Welch si Rita Hayworth se ascunde calea spre libertate.