Inceperea unei afaceri cu camioane

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguritransport agabaritic, transport marfa
Ultima actualizareVineri 5 februarie 2016
Vizualizari1211

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a incepe un business cu camioane, indiferent ca vei opera cu un singur camion sau mai multe este o decizie majora ce trebuie gandita in profunzime.
Este recomandat sa incepi din timp planificarea acestui proces, sa primesti consiliere profesionala de la persoane si organizatii ca: avocati, contabili, agenti de asigurari.
In cele mai multe situatii vei avea nevoie de licenta de transport pentru a putea face afaceri cu camioane.
Vehiculele tale vor trebui sa indeplineasca cele mai inalte standarde de siguranta inainte de a putea opera ca si serviciu de transport licentiat. De asemenea, acestea vor trebui sa indeplineasca in continuare standardele de securitate, pe cand veti opera in serviciile de transport. Cand vei cumpara vehicule pentru afacerea ta, trebuie sa fii constient de elementele de siguranta si toate caracteristicile vehiculului, ce ar putea afecta mediul inconjurator.
Practicile incorecte de incarcare pot fi contribui la defectarea camionului si a remorcii. Nu recomandam sa incarcarti sarcini care se incadereaza in afara vehiculelor. Trebuie facuta diferenta clara intre un transport de marfa obisnuit, ce se incadreaza in dimensiunile si capacitatea vehiculuilui dumneavoastra si transporturile agabaritice.
Un alt lucru important il reprezinta atestatul de transport al soferilor dumneavoastra. De exemplu, un transport ADR, va necesita ca masina sa fie echipata pentru un astfel de transport, cat si soferul dumneavoastra sa detina un atestat suplimentar special pentru astfel de transporturi.
Efectuarea serviciilor de transport marfa rutier, poate fi una riscanta pentru soferii tai, de aceea este cel mai bine sa investesti in procesul de invatare a acestora. Nu conteaza cat de sofisticata este tehnologia vehiculelor moderne, soferul ramane factorul cel mai important in evitarea accidentelor.
Poti imbunatati siguranta pentru soferii tai si a celorlalti participanti in trafic, investind in cunostintele pe care le au acestia. Asadar, soferii trebuie sa stie cum sa isi utilizeze vehiculele si sa aiba o buna intelegere a asteptarilor dumneavoastra in privinta comportamentului lor in timpul conducerii.