Incendii

Incendii

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriLubna Azabal, Maxim Gaudette, Mélissa Désormeaux-Poulin, Wajdi Mouawad
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari910

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Incendies
An: 2010
Durata: 130 minute
Regia: Denis Villeneuve
Scris de: Denis Villeneuve, Wajdi Mouawad
Actori: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette
Gen: Drama, Mister, Razboi

Adaptat dupa piesa de teatru scrisa de Wajdi Mouawad, filmul prezinta povestea a doi frati care pornesc intr-o calatorie tulburatoare.

Dupa moartea lui Nawal (Lubna Azabal), mama gemenilor Jeanne (Mélissa Désormeaux-Poulin) si Simon Marwan (Maxim Gaudette), notarul Lebel se pregateste sa le citeasca testamentul. Cei doi frati raman consternati in momentul in care primesc doua plicuri: unul pentru tatal pe care il credeau mort si celalalt pentru un frate despre a carui existenta nu au stiut pana in acest moment.

Jeanne merge dincolo de superficialul acestor evenimente si are sentimentul ca de aceasta ciudata mostenire pe care au primit-o este legata caderea mamei lor intr-o totala tacere  in ultimele saptamani de viata. Misterul situatiei o impinge sa plece in Orientul Mijlociu pentru a dezgropa secretele familiei despre care nu are aproape nicio informatie. Desi Simon nu este impresionat de turnura pe care au luat-o lucrurile dupa moartea mamei, afectiunea profunda pe care o simte fata de sora lui il determina sa o insoteasca totusi pe aceasta. Cei doi vor descoperi o altfel de Nawal, cu o poveste impresionanta, o soarta tragica dar si un curaj impresionant.