In spatele ferestrei

In spatele ferestrei

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCornell Woolrich, John Michael Hayes, Wendell Corey
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari869

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Rear Window
An: 1954
Durata: 112 minute
Regia: Alfred Hitchcock
Scris de: John Michael Hayes, Cornell Woolrich
Actori: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey
Gen: Mister, Romantic, Thriller

Pelicula avand regia semnata de Alfred Hitchcock este bazata pe povestirea It Had to Be Murder scrisa in 1942 de Cornell Woolrich. In centrul actiunii este plasat L. B. "Jeff" Jeffries (James Stewart), un fotograf profesionist consemnat in apartamentul propriu dupa ce si-a fracturat piciorul intr-o misiune periculoasa.

Jeff se recupereaza in urma accidentului in scaunul cu rotile si isi petrece timpul privind pe fereastra la vecinii care-si lasau geamurile deschise. Urmareste cu privirea pe o femeie singura pe care o denumeste "Miss Lonelyheart", un compozitor, cateva cupluri casatorite si un agent de vanzari pe nume Thorwald impreuna cu sotia lui.

Vazandu-l pe Thorwald ca vine acasa mai multe seri la rand cu o cutie mare in mana si observand ca sotia acestuia a disparut de ceva vreme, incepe sa suspecteze ca acesta si-a omorat sotia. Faptul ca il surprinde spaland un cutit si un ferastrau il determina sa devina din ce in ce mai suspicios. Jeff povesteste observatiile sale prietenei lui Lisa (Grace Kelly), asistentei personale (Thelma Ritter) si prietenului Tom Doyle (Raymond Burr), un detectiv care lucreaza la politia locala.