Importanta legumelor in alimentatia copiilor

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4197

Voteaza & Distribuie

Descriere

legumele in alimentatia copiilorE crucial ca legumele sa joace un rol esential in mesele copilului tau. Mai bune decat orice pastila sau supliment, fructele si legumele sunt cea mai buna sursa de vitamine, nutrienti si fibra pentru copilul tau.



Sunt, de asemenea, cea mai buna asigurare a copilului tau impotriva obezitatii si bolii.



Iata cateva strategii de la profesionisti care iti vor trimite copilul pe calea cea buna.



  • Crearea unor obiceiuri alimentare sanatoase

  • Da un exemplu. Fii atenta la propriile obiceiuri alimentare. Cel mai important lucru pe care il poti face este sa mananci si tu o gama variata de legume fara a discuta despre acest lucru. In final, vei avea un copil care mananca sanatos.

  • Separa garniturile de salate .Legumele tinere sunt foarte sensibile. Solutia? Putina grasime si aroma, fie ca e ulei de masline, unt, garnitura sau salata. Grasimea taie din amarul unor legume. Asa ca imbina salata si garnitura de fasole cu niste broccoli si morcovi. Sau presara bucati de morcovi sau varza in putin unt cu niste zahar, miere sau otet de balsam, combinatia de grasime cu putin dulce este uimitoare.

  • Porneste incet. Nu va functiona niciodata daca iti fortezi copilul sa manance legume. Rezultatul e ca unii copii vor uri legumele si le vor vedea drept ceva ce trebuie mancat. In schimb, ofera copiilor oportunitatea de a scuipa mancarea daca nu le place. Daca s-au obisnuit cu ideea de a avea o anumita leguma in farfurie, sunt sanse ca, in timp, sa o si manance.

  • Opereaza simplu. Nu te obosi sa faci mancaruri sofisticate. Multor copii nu le place mancarea amestecata, le place ca fiecare mancare sa fie de sine statatoare. Deseori, prea multe arome sunt daunatoare pentru copii. Cand vine vorba de mancare pentru copii, cu cat mai simpla, cu atat mai bine.

  • Implica-ti copii. Fie ca e vorba de alegerea varzei de la raftul de legume de catre micutul tau sau incurajarea copilului de sapte ani sa se ingrijeasca de rosiile din gradina, implicarea copiilor in alegerea, cresterea sau gatirea legumelor familiei este intotdeauna o idee buna.


Faptul ca cei mici sunt invitati sa participe este incurajator pentru ei si le ofera control asupra a ceea ce mananca.



Copiii vor fi mandri de ceea ce vor realiza in bucatarie si cu cat sunt mai implicati in procesul de selectie si gatire, cu atat vor fi mai entuziasmati in legatura cu ceea ce contine farfuria lor.