Importanta alegerii unor anvelope de calitate si impactul acestora asupra experientei de condus

Importanta alegerii unor anvelope de calitate si impactul acestora asupra experientei de condus

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguritrotineta
Ultima actualizareMarti 8 decembrie 2020
Vizualizari221

Voteaza & Distribuie

Descriere

In momentul in care aducem in discutie anvelopele sau mai bine spus importanta acestora, este suficient sa ne imaginam pret de cateva secunde modul in care acestea functioneaza. Mai exact, ele reprezinta singurul contact al unei masini cu solul. Astfel atunci cand acestea prezinta semne vizibile de uzura, nu este de mirare faptul ca intreaga experienta de condus devine una mai putin placuta sau chiar periculoasa.

Alegerea anvelopelor potrivite este un proces caruia este necesar sa ii se acorde maxima importanta, pentru ca simpla alegere a acestora in funtie de specificatiile masinii si de sezonul in curs nu este un lucru suficient pentru a putea vorbi de performante maxime si siguranta pe sosele. De facto este esential sa intelegem ca o serie dintre atributiile masinii depind de cele ale anvelopelor.

Daca in sezonul rece ne este impus sa ne echipam masinile cu un set de anvelope de iarna atunci cand pe carosabil se regaseste un strat de zapada sau polei, in cel cald aceste reglementari nu exista. Orice conducator auto responsabil insa va avea in vedere inlocuirea setului de anvelope atunci cand situatia climatica "impune" acest lucru. Iata asadar cateva aspecte importante de avut in vedere atunci cand vorbim despre anvelope si despre rolul acestora asupra experientei de condus.

Anvelopele pot imbunatati intreaga experienta de condus

De departe unul dintre cele mai importante aspecte legate de anvelope este cel cu privire la siguranta rutiera dar si la experienta de condus. Un set de anvelope corespunzator atat din punct de vedere al compatibilitatii cu masina, cat si din cel al calitatii reprezinta doua lucruri peste care este esential sa nu se treaca niciodata cu vederea. Intreaga experienta de condus este major influentata de calitatea anvelopelor cu care sunt echipate masinile. Astfel, indiferent ca este vorba despre anvelope pentru masini, biciclete sau chiar despre anvelope pentru trotinete, acestea vor avea mereu un impact sesizabil asupra modulu iin care circulam cu un vehicul sau autovehicul.

Anvelopele pot influenta gradul de siguranta in timpul deplasarii

O anvelopa neconforma este din start un risc pe care trebuie sa ti-l asumi ori de cate ori pleci la drum. daca acestea prezinta urme vizibile de uzura, atunci este momentul perfect sa inlocuiesti vechiul set de anvelope cu unul nou, pentru a evita situatiile neplacute. Concomitent insa, trebuie mentionat si faptul ca anvelopele sunt cele care influenteaza alte aspecte importante precum distanta de franare sau chiar si siguranta in viraje, mai ales in timpul sezonului rece.

Un set de anvelope poate avea un impact si asupra vitezei de deplasare

Desi poate parea un aspect mai greu de crezut, un set de anvelope poate avea un impact si asupra vitezei de deplasare. Este imperios necesar sa se opteze pentru un set de anvelope de calitate si doar in confortmitate cu specificatiile masinii, astfel riscam sa nu putem folosi la potentialul maxim masina. Astfel, inainte de a face orice fel de achizitie in acest sens, este recomndat sa ne informam cu multa atentie despre anvelopele potrivite pentru masina pe care o conducem, si numai apoi sa facem achizita.