Implanturi dentare ieftine sau scumpe?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBucuresti, Implant dentar, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareMiercuri 3 februarie 2016
Vizualizari1409

Voteaza & Distribuie

Descriere

In ultima vreme vad diverse oferte pentru implanturi dentare la preturi pe care eu personal le consider ireale. Ma intreb care ar fi motivatia unor astfel de oferte in care de multe ori nici valoarea materialelor nu este acoperita, daramite manopera chirurgicala, profitul unui cabinet.

Am incercat sa gasesc un punct de plecare la calculatia acestor oferte si care sa aiba o justificare economica. M-am gandit ca pierderea asumata reprezinta costul publicitatii dar, in acest caz e unul foarte mare. Doar de dragul de a aduce pacienti in cabinet cu orice chip nu este o solutie economica.

Ma gandesc ca poate exista alte costuri ascunse, de care pacientii nu sunt informati si cumpara o oferta si se trezesc la fata locului cu alte preturi fata de cele contractate datorita acelor “mici” omisiuni care, la fata locului costa cat nu fac.

Nici ipoteza asceasta nu mi-a fost sustinuta, deoarece, analizand detaliat ce se ofera, am dedus ca totul e “pe bune”. Atunci unde e catchul?

Da, calitatea implanturilor. Cu siguranta!

Dar, inainte sa ne uitam la calitatea implanturilor dentare, haide sa facem o analiza de costuri pentru un implant. In mod obisnuit, un implant de la furnizor, si aici vorbim de calitate standard – este achizitionat la un pret de 60 de euro.
Asta inseamna ca acel implant vine sigilat cu etichete de provenienta, sterilizat prin alte metode decat cele clasice, cu numar de lot, ce sa mai vorbim..cu tot tacamul. Mai departe, pentru o operatie de inserare implant materialele consumabile (halate sterile, botosei, bonete, ace si ata de sutura, furtun pentru fiziodispenser si altele care nu imi vin in minte acum) mai adaugam undeva la 150 -200 de lei (hai sa zicem un 40 de euro).
Chirurgul, pentru o manopera de acest gen, mai putin de 100 de euro nu o face – la urma urmei vorbim de o meserie unde asumarea responsabilitatii este vitala.

Sa zicem ca clinica unde se va monta implantul renunta la orice profit de pe urma acestui implant, si profitul acopera indirect costurile de publicitate. Daca facem o calculatie ne ducem cu costurile pe implant la 200 de euro.
Cum sa credem atunci o oferta in care poti sa iti pui implant cu 100 de euro sau chiar mai jos? Pai simplu, cauti implanturi Made in China, pe care se poate scrie orice brand cunoscut din domeniu. Probabil poti sa le iei la kilogram pe niste preturi de nimic, si asta e. Ce conteaza ce bagi in gura pacientului…daca e norocos se vor integra bine ca orice implant de firma si toata lumea e multumita.
Ceea ce multi nu stiu e faptul ca toate implanturile sunt din titan, diferenta intre ele este data de modul in care acestea sunt tratate si cu ce materiale biostimulatoare, ce filete folosesc, ce platform pentru protezare recomanda si multe aspect de finite care, in final, duc la o trainicie a acestui implant in cadrul unui sistem in care fortele masticatorii actioneaza la niste intensitati foarte mari.

Ceea ce vreau sa subliniez prin acest articol. este faptul ca desi pretul este factorul determinant in alegerea unei anumite oferte, in cazul implanturilor dentare, ar trebui sa ne gandim foarte bine daca un pret mic iti asigura si varianta optima in restaurarea dentitiei tale. S-ar putea, intr-o perioada de timp relativ scurta, se te prezinti inapoi in cabinet cu implanturile in mana si nimeni nu o sa isi asume responsabilitatea. Exista un risc minim si la implanturile de firma de a nu se integra dar repet, minim. In cazul unor implanturi no-name, sau branduite in China, ce pretentii sa ai. Asa cum am spus mai sus…daca esti norocos esti fericit!

Exista o vorba din popor care zice “suntem prea saraci pentru a ne permite lucruri ieftine”. In cazul implanturilor dentare aceasta zicala se aplica din plin.

Va sfatuiesc sa fiti foarte atenti cand optati pentru un implant dentar in sensul de a cere medicului chirurg sau cabinetului unde va tratati toate detaliile referitoare la implantul care vi se propune. Si tineti minte, un pret prea mic ar trebui sa va dea de gandit!

La cabinetul stomatologic Dentosmile, din sectorul 6, puteti opta pentru implantul dentar in deplina siguranta, avand certitudinea lucrarilor reusite deoarece nu facem rabat la calitate. Pacientii nostrii care au optat pentru implantul dentar nu au avut nici o problema post operatorie, iar lucrarile protetice realizate pe implanturi in cabinetul nostru ne recomanda de la sine.

Daca doriti o restaurare dentara pe implanturi dentare programati-va online la http://www.dentosmile.ro/programare-online si veti beneficia de cele mai bune sfaturi si cea mai buna ingrijire.

Autor articol: Dentosmile