Îmbunătățiri spitalicești pentru copiii de pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean Dolj

Îmbunătățiri spitalicești pentru copiii de pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean Dolj

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriDolj, Oncologie, spital
Ultima actualizareMiercuri 29 iunie 2022
Vizualizari187

Voteaza & Distribuie

Descriere

Implementarea proiectului GRANT MAT20211/124 – „Îmbunătățirea condițiilor de tratament ale copiilor cu cancer la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova” de către Lions Cluj Craiova și Lions Club Cetatea Băniei a ajuns la final. În urma acestor eforturi, Secția de Oncologie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dolj are acum saloane mult mai frumoase, renovate, igienizate, echipate cu mobilier modern și aparatură mai performantă.

Grație grantului de 26000 $ obținut de la Fundația Internațională LIONS, USA, precum și aportului celor două cluburi de 16.000 $, au putut fi renovate și reabilitate 7 saloane cu 32 de paturi, 4 băi, o sală specială pentru tratamente, o cameră de joacă pentru copii și un hol de așteptare.

Lucrările de renovare și restaurare a secție de Oncologie Pediatrică a Spitalului Județean de Urgență Dolj au însumat mai multe acțiuni, inclusiv decopertarea pereților și a pardoselii vechi, eliminarea molozului rezultat, reparația pereților și a tavanului, placarea pardoselii, precum și a pereților cu ceramică. De asemenea, au fost înlocuite toate obiectele sanitare, s-a aplicat vopsea lavabilă la nivelul pereților și s-au cumpărat mai multe echipamente medicale atât de necesare pentru copiii care ajung în stare delicată pe această secție de tratament.

Cu banii oferiți, s-au înlocuit paturile, mesele și scaunele, lenjeriile, gratiile și băncile de așteptare vechi. S-au cumpărat în plus noptiere, frigidere, cuptoare cu microunde, produse sanitare, role pentru geamuri și jocuri pentru copii. Pereții au fost decorați și s-au aplicat protecții pentru protejarea copiilor tratați aici. De asemenea, banii au putut acoperi serviciile de curățenie.

200 000 de lei este suma destinată lucrărilor din cadrul secției, iar toate aceste îmbunătățiri aduc mai mult confort copiilor bolnavi, care se internează aici, precum și părinților sau aparținătorilor ce trec prin momente dificile.

Lucrările de renovare, reabilitare și amenajare a secției s-au desfășurat pe durata a 5 luni, între februarie 2022 și iunie 2022. În proiect s-au implicat mai mulți voluntari, sponsori și cadre medicale din secția de Oncopediatrie, toți aceștia fiind extrem de solidari și dedicați. Tinerii de la cluburile Leo Excelion și Leo Terra Nova au dat o nouă față saloanelor în care copiii bolnavi sunt tratați în fiecare zi, bucurându-se să le ofere un spațiu confortabil și plăcut. Trei tinere talentate, Ana, Ingrid și Denisa au afișat mai multe lucrări frumoase în saloanele pentru copii, picturi cu personaje de poveste, pe care copiii le iubesc. Pentru ca proiectul să poate fi implementat și pentru a achiziționa jocuri, jucării și materiale de pictură, tinerii au organizat mai multe evenimente cu strângere de fonduri. La final, toată lumea este încrezătoare că aceste acțiuni vor putea îndulci puțin perioada de spitalizare a copiilor care ajung aici.

Proiectul s-a bucurat de un final fericit și datorită implicării mai multor voluntari și societăți private, care au contribuit cu resurse, timp și servicii atât de necesare.

Mulțumirile și aprecierea Cluburilor Lions Craiovene pentru eforturile financiare și suportul acordat pentru finalizarea lucrărilor, se îndreaptă către următoarele societăți:
RURIS IMPEX TODOME SYNCRO SOFT DOMARCONS PLASGLET COM MTGEEKS ITALIAN KNITWEAR – MAX MARA OLTENIA GARDEN EUROGLOBAL EXPRES FIBALCO UNICON VISION RBK – Desert TIME CLIMBING AKADEMOS DODI PLAST TECH

Fundația Lions Clubs International LIONS, alături de Cluburile Lions Club Craiova și Lions Club Craiova Cetatea Băniei, sunt parteneri ai actului medical. Acest proiect nu este singular, ci de-a lungul timpului au fost implementate mai multe acțiuni similare în cadrul instituțiilor de profil din România.
Contact:

Lions Club Craiova Cetatea Băniei
https://www.facebook.com/lionsclubcraiovacetateabaniei