Imbracamintea BIO

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriImbracaminte
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2698

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alaturi de cosmeticele BIO si mancarea organica, imbracamintea BIO incepe sa capteze increderea cat mai multor oameni atunci cand vine vorba de alegerea celor mai bune produse. Atat parintii preocupati pentru sanatatea copiilor lor, dar si adultii care incep sa adopte o viata cat ma sanatoasa, devin interesati de textilele organice.

Imbracamintea BIO

Ce inseamna, mai exact, imbracaminte BIO?
Lumea asociaza, de regula, produsele BIO in general si hainele, in particular, cu produsele sanatoase, care nu dauneaza cu nimic bunei functionari a organismului. Asadar, orice marca BIO este vazuta cu ochi mai buni de cumparatori.

Aprofundand subiectul, aflam ca imbracamintea BIO are anumite caracteristici si indeplineste cerinte speciale fara de care nu am mai vorbi despre tesaturi organice, ci despre textilele clasice pe care le gasim la tot pasul. Hainele BIO se diferentiaza de restul prin faptul ca nu contin inalbitori, formaldehida, substante toxice folosite la vopsire si substante ignifuge, iar bumbacul nu a fost tratat cu pesticide si nici nu este modificat genetic.

Aceste substante toxice se pare ca sunt responsabile cu aparitia insuficientei renale, a alergiilor, a bolilor dermatologice sau a diverselor afectiuni respiratorii, precum si deficientei de dezvoltare la copii.

Culturile de bumbac BIO nu afecteaza ecosistemul

Ce spun producatorii despre imbracamintea BIO
Producatorii isi lauda hainele, afirmand ca marca BIO asociata produselor lor este un semn de calitate. De asemenea, imbracamintea BIO este moale si confortabila, lasa pielea sa respire si este mult mai rezistenta decat cea conventionala. Lenjeria BIO, si ea 100 % naturala, previne aparitia iritatiilor, a alergiilor si a diferitelor tipuri de infectii.

Cele mai recomandate textile sunt cele din fibra de bumbac, in, canepa, lana sau matase, insa neaparat organice, netratate chimic. Tesatura din bumbac este cel mai des folosita la fabricarea hainelor. Bumbacul organic este cultivat fara folosirea pesticidelor, a fertilizantilor si a hormonilor de crestere. Odata recoltat, bumbacul este transportat si depozitat respectandu-se conditiile speciale care sa nu contravina prevederilor de certificare organica. Tesatura obtinuta din acest bumbac este lasata la vopsit in culori naturale, si ele certificate organic, nu in coloranti sintetici, iar hainele rezultate la finalul productiei vor fi si ele, evident, BIO.

Bebelusii, cei mai castigati
Imbracamintea BIO este recomandata cu caldura bebelusilor, care au o piele sensibila ce absoarbe cu mai multa usurinta orice substanta cu care intra in contact. Exista o plaja larga de produse BIO pentru copii, de la imbracaminte si scutece pana la lenjerie de pat si paturi pentru bebelusi. Aceste produse sunt sigure pentru pielea lor delicata, nu provoaca alergii sunt mult mai placute la atingere.

Imbracaminte BIO pentru copii

Imbracamintea BIO este in armonie cu natura
Intregul proces de productie a hainelor BIO este in deplina armonie cu natura, de la cultivarea materiei prime, pana la procesarea acesteia si transformarea ei in textile. Pesticidele utilizate la culturile de bumbac conventionale afecteaza ecosistemul prin infiltrarea in panza freatica si prin imbolnavirea pasarilor si a pestilor din rauri. Productia bumbacului BIO, insa, nu polueaza mediul inconjurator, intrucat nu foloseste decat metode exclusiv naturale, "verzi", de procesare.

Geanta din material organic

Imbracamintea BIO a devenit un trend in randul iubitorilor conceptului eco, dar si printre vedetele de la Hollywood, care promoveaza, in general, un mod de viata sanatos atat pentru oameni, cat si pentru mediul inconjurator. Nici designerii de moda nu au stat deoparte in aceasta privinta. Marile branduri vestimentare s-au alaturat acestui trend si au creat colectii BIO prin care au insuflat ideea de intoarcere la natura atat prin materialele organice folosite, cat si prin culorile si imprimeurile sugestive.

Marii producatori vestimentari au eliminat din productie fibrele sintetice si au lansat pe piata pantaloni din bumbac BIO accesorizati cu nasturi din coaja de nuca de cocos, pantofi din canepa BIO sau chiar si genti din materiale reciclate precum ambalaje de dulciuri sau etichetele de la bere.