Iluzionistul

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJacques Tati, Jean-Claude Donda, Sylvain Chomet
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari901

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: L'illusionniste
An: 2010
Durata: 90 minute
Regia: Sylvain Chomet
Scris de: Sylvain Chomet, Jacques Tati
Actori: Jean-Claude Donda, Edith Rankin
Gen: Animatie

La sfarsitul anilor '50, o revolutie agita lumea music-hall-ului: tinerele vedete ale rock-ulului atrag multimile, in timp ce artistii traditionali - acrobati, jongleri, ventriloci - sunt considerati depasiti. Asta inseamna ca eroului nostru (Jean-Claude Donda), jongler, nu-i ramane decat sa constate ca apartine unei clase de artisti pe cale de disparitie. Propunerile de contract sunt din ce in ce mai rare si se vede nevoit sa paraseasca salile Parisului pentru a-si incerca norocul la Londra alaturi de porumbeii si iepurii lui. Dar situatia este aceeasi si in Regatul Unit: se resemneaza si da spectacole in teatre mici, la petreceri de gradina, in cafenele si pub-uri dintr-un sat de pe coasta de vest a Scotiei, unde o intalneste pe Alice (Edith Rankin), o fata care ii va schimba viata pentru totdeauna.

Iluzionistul le prezinta satenilor entuziasti trucuri, iar acestia sunt incantati cand energia electrica ajunge si pe insula lor izolata. Alice, mirata, crede ca micile miracole ale magicianului sunt adevarate. Ea il urmeaza la Edinburgh si are grija de apartamentul ei in timp ce acesta lucreaza intr-un teatru mic.

Incantat de entuziasmul ei, iluzionistul ii multumeste facand sa apara cadouri din ce in ce mai generoase. Dispus sa faca orice pentru a nu o dezamagi, nu se poate hotari sa ii spuna ca problemele din viata lui nu se rezolva cu o bagheta magica. Risca ruina pentru a-i cumpara lucrurile pe care Alice si le doreste. Dar Alice se maturizeaza si intalneste dragostea.

"Iluzionistul" intelege ca a venit momentul sa-si incheie numarul creat special pentru ea.