Homeopatia

Homeopatia

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2715

Voteaza & Distribuie

Descriere

Homeopatia implica un studiu care dureaza o viata. Este vorba de un volum de informatii care trebuiesc asimilata constant si implica un anumit efort pentru a ajunge la rezultate, iar acestea ofera satisfactii.


Homeopatia este cunoscuta drept o ramura a medicinei, una care se ocupa cu tratarea bolilor prin stimularea abilitatii de vindecare a organismului, insa si prin prevenirea aparitiei unor afectiuni la cei predispusi. Atat curativ dar si profilactiv, homeopatia este utilizata si pentru vindecare, dar si in scopul prevenirii, acest aspect fiind unul foarte util si cautat. Esenta homeopatiei se afla in principiul similitudinii care este cunoscut inca din perioada lui Hipocrate.

homeopatie


homeopatieCei care practica homeopatia se testeaza in primul rand pe ei, apoi familia. Ajung, dupa ani de practica, sa nu se mai indoiasca de aceasta varianta si incep sa nu mai consume medicamente in caz de nevoie.


Totusi, in cazul bolilor crinice, rezultatele apar intr-un interval mai mare de timp, ajungandu-se la asteptari de cativa ani.


Se pare ca in cazul homeopatiei este nevoie de multa rabdare, pentru ca, desi are efecte miraculoase, nu este o minune, iar lucrurile se schimba treptat, de cele mai multe ori fara ca oamenii sa isi dea seama. Tocmai de aceea este nevoie de timp pentru ca remediile sa apara.


Raceli, gripe, dureri musculare, eruptii, constipatie, diaree, dureri menstruale? Toate acestea pot fi tratate prin indermediul homeopatiei.


Sunt inca foarte multi oameni care habar nu am ce esti si la ce ajuta homeopatia, iar cei mai multi dintre ei sunt si vor ramane sceptici.


Cu adevarat la ea acasa, homeopatia este in India. Aici aceste remedii sunt foarte ieftine, incat oricine poate avea acces. Spre exemplu, in Calcuta, la cabinetele homeopatice sunt cozi imense. Iar acest lucru se intampla pentru ca multe controale sunt rapide si cu rezultate foarte bune.

tratamente homeopatice


tratamente homeopaticeIndienii sunt destul de familiarizati cu foarte multe remedii homeopatice, iar un avantaj il reprezinta faptul ca oamenii, desi folosesc un limbaj comun pentru a-si exprima durerile, acestia sunt intelesi si tratati cat mai rapid.


Sunt multi cei care stiu ca homeopatia nu poate sa trateze chiar orice, insa poate face unele simptome sa se resimta mai usor. Totodata, in homeopatie este foarte important cum comunici, pacientul se face mai usor inteles si la fel, poate sa inteleaga mai bine ce are de facut pentru a se vindeca sau macar pentru a-si atenua simptomele deranjante.


In cazul homeopatiei, cel mai mult se apeleaza la femei si adolescente, in special, caci multe dintre problemele emotionale specifice lor, se pot rezolva prin intermediul homeopatiei. Totodata, si copii duc la rezultate excelente cand au probleme ce pot fi rezolvate prin aceasta metoda.


Se cunoaste ca homeopatia poate trata un pacient prin toate aspectele, iar tratamentele homeopatice sunt individualizate.


Pana si Organizatia Mondiala a Sanatatii a pus homeopatia pe locul doi, langa sistemele medicale practicate in intreaga lume. De asemenea, in ultimii ani se observa aparitia conceputului de terapie ecologica.


Terapiile naturiste devin tot mai actuale si aplicabile. De asemenea, homeopatia, neglijata de-a lungul veacurilor, e privita azi drept o metoda terapeutica de viitor si moderna. Se depun astfel, eforturi remarcante in acest domeniu, caci se face trecerea de la empirism la stiinta.