Holi, festivalul culorilor din India

Holi, festivalul culorilor din India

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2536

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul Holi comemoreaza victoria binelui impotriva raului, dupa ce demonul Holika a fost distrus si ars cu ajutoul zeului hindus Vishnu. Holi mai este cunoscut si sub numele de Festivalul Culorilor datorita zeului Krishna, o reincarnare a zeului Vishnu. Acestuia ii placea sa le faca farse fetelor de tarani udandu-le cu un amestec de apa si diverse culori.


holi


Holi este celebrat dupa prima luna plina din martie, dar uneori si cu cateva zile mai devreme in unele parti din estui Indiei, cum e Bengalul. Festivitati de Holi sunt organizate peste tot in India, dar in unele locuri devin de-a dreptul spectaculose, cum ar fi in regiunea Dehli sau Bengal.


holi


Cum decurg festivitatile?

Oamenii petrec intreaga zi manjindu-se unii pe altii in diverse culori, aruncand apa colorata unii pe altii, dansand si consumand bhang, o pasta facuta din cannabis. Un ritual foarte comun este si cel al arderii demonului Holika. In ajunul sarbatorii, oamenii mai fac focuri uriase pentru a indeparta spiritele rele.


holi


In timpul Festivalului Culorilor, tot ceea fac indienii obisnuiti dar si turistii interesati de Holi, este sa petreaca cat e ziua de lunga fara a avea vreo grija pe lume. Turistii care vor sa ia parte la sarbatoare trebuie sa se astepte ca vor fi manjiti din cap pana in picioare cu vopsea, imbibati cu apa colorata si plini de praf la sfarsitul zilei.


holi


Atentie! Unele vopsele nu se spala prea bine de pe piele si nici nu ies din haine. Daca vreti sa participati la Holi, luati-va haine vechi pe voi. Ar fi bine sa va ungeti parul si pielea cu ulei de cocos, pentru ca vopseaua sa nu se absoarba prea bine.


Autoritatile nu le recomanda femeilor singure sa merga in India de Holi. Hoardele de barbatii drogati cu bhang le-ar putea ataca sau chiar viola!