Helena Bonham Carter

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2898

Voteaza & Distribuie

Descriere

HELENA BONHAM CARTER, Mrs. Lovett


Actrita britanica, Helena Bonham Carter, a contribuit cu talentul sau la reusitele multor filme, printre care: „Fight Club”, filmul provocator al lui David Fincher, noua versiune a „Planet of the Apes”, de Tim Burton, sau comedia neagra „Novocaine”, in regia lui David Atkins.

Cel mai recent film realizat de ea este filmul din vara trecuta, blockbuster-ul „Harry Potter and the Order of the Phoenix”, de David Yates, in care a jucat rolul lui Bellatrix Lestrange.

Printre alte roluri ale sale putem enumera pe cele din filmele: „Conversations with Other Women”, de Hans Canosa, „Big Fish”,(unde a jucat un dublu rol: Jenny si Vrajitoarea), de Burton,”Till Human Voices Wake Us”, de Michael Petroni si filmul pentru televiziunea HBO „Live from Baghdad”, regizat de Mick Jackson, rol pentru care ea a fost nominalizata la Golden Globe si la Emmy. Printre cele mai recente filme realizate de ea putem mentiona: „Sixty Six”, de Paul Weiland si „The Heart of Me”, de Thaddeus O’Sullivan.

Pentru interpretarea sa din „Wings of the Dove”, de Ian Softley, ea a obtinut o nominalizare la categoria cea mai buna actrita, pentru premiul Academiei, o nominalizare la Golden Globe si una la Screen Actors Guild.