Hârtia igienică - unul dintre cele mai căutate produse ale momentului. Iată când și cum a apărut

Hârtia igienică - unul dintre cele mai căutate produse ale momentului. Iată când și cum a apărut

Detalii

CategoriiShoping
Tagurihartie igienica
Ultima actualizareMiercuri 20 mai 2020
Vizualizari369

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultima perioadă, din cauza pandemiei COVID-19, multă lume își face stocuri, iar hârtia igienică este printre cele mai căutate produse și printre primele care dispar din magazine. Oare de ce contează atât de mult pentru noi și de ce ne simțim în siguranță doar dacă avem cât mai multe role puse bine în dulap, să fie acolo „la nevoie”? Îți prezentăm în acest articol câteva detalii inedite despre hârtia igienică.

Hârtia igienică este unul dintre produsele pe care le asociem, inconștient, cu ideea de confort și de siguranță. De aceea, este printre cele mai cumpărate produse, mai ales în perioadele de criză, cum este cea de acum. Hârtia igienică se găsește în aproape orice magazin, prin urmare, atunci când lumea nu intră în panică și nu își face stocuri, acest produs nu va lipsi de pe rafturi. Chiar și în această perioadă însă, există hârtie igienică disponibilă pe IgienaPHS.

Când și cum a apărut hârtia igienică


Hârtia a început să fie folosită pentru igiena personală abia în Evul Mediu, în China, dar inițial era accesibilă numai familiei regale și celor din nobilime. În secolul al XV-lea însă, hârtia a devenit disponibilă pe scară largă, dar la început nu exista hârtie igienică, ci erau utilizate ziare. Până să fie inventată hârtia, oamenii se ștergeau cu diferite bucăți textile, cu frunze, mușchi, scoarță de copac sau bureți.

Abia în 1857 a început să fie produsă hârtie igienică special pentru acest scop. Era însă hârtie umedă, îmbibată cu aloe și a fost considerată inițial un produs medical, deoarece era recomandată pentru tratarea hemoroizilor. De aceea, era și foarte scumpă. Nu este de mirare că la început puține persoane cumpărau așa ceva, pentru că era mult mai simplu și mai ieftin să utilizeze ziarele.

Tipul de hârtie igienică folosit azi, cu foi mici și perforate, a început să fie produs în anul 1871. Produsul era disponibil în farmacii și a început să fie foarte utilizat în hoteluri. La început însă, această hârtie nu era deloc confortabilă, fiind gândită numai pentru scopul ei practic, nu și pentru confort.

Acest aspect s-a schimbat însă începând cu anul 1928, când tot mai mulți oameni au început să beneficieze de toaletă cu apă curentă și să pună mai mare accent pe igiena personală. În acest an, compania Hoberg Paper a lansat pe piață hârtia igienică Charmin, care a fost de la bun început promovată punându-se accent pe confortul oferit de utilizarea ei. Era exact tipul de reclamă pe care îl putem vedea și azi în spoturile care promovează aceste produse.

Desigur, acum avem foarte multe opțiuni, putem cumpăra hârtie igienică umedă sau uscată, cu un singur strat, cu două sau chiar trei straturi și, de asemenea, există mai multe tipuri de hârtie pentru curățat, pentru diferite scopuri.

Prin urmare, în funcție de bugetul pe care vrem să-l alocăm igienei personale și de preferințe, este foarte ușor să găsim un produs care să fie potrivit cu nevoile noastre.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-pink-long-sleeve-hoodie-carrying-tissue-rolls-3962433/