Ginecomastia, afecțiunea bărbatului din secolul XXI. Iată TOT ce trebuie să știi despre această boală

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareMarti 17 martie 2020
Vizualizari648

Voteaza & Distribuie

Descriere

Potrivit medicilor, tot mai mulți bărbați ajung în cabinetul lor suferind de ginecomastie. Această afecțiune, care influențează creșterea neobișnuită a sânilor, a ajuns tot mai populară și în România. De vină ar fi obezitatea, alimentele bogate în hormoni, dar și consumul de alcool și de droguri. Vestea bună este că specialiștii au găsit deja soluția.

Află TOT ce trebuie să știi despre ginecomastie

Cei mai mulți dintre bărbații care suferă de acest dezechilibru se gândesc, în primul rând, la felul în care arată și abia apoi la riscurile care pot apărea din această cauză. Ei bine, din punct de vedere estetic, se poate face o operație de ginecomastie, care ajută la micșorarea sânilor. Însă, partea cu adevărat îngrijorătoare este că această boală poate provoca și alte afecțiuni extrem de grave. Nivelul ridicat de estrogen poate reprezenta cauza sterilității, a problemelor cu prostata sau chiar a unor tumori. Într-adevăr, există și o mulțime de tratamente naturiste care pot ameliora situația, însă, chiar și așa, specialiștii recomandă mare atenție pentru a putea preveni eventualele complicații.

Afecțiunea bărbatului modern este declanșată abia atunci când, în organism, se acumulează exces de estrogen. Potrivit experților, acest lucru poate avea trei cauze principale:

1. Consumul în mod obișnuit al alimentelor bogate în hormoni sau în substanțe care accelerează secreția estrogenilor - principala sursă este reprezentată de carnea de pui, care a început să fie importată în România după anul 1989. Din cauză că este obținută în crescătorii, aceasta este tratată cu stimulente și antibiotice. De asemenea, tot pe lista produselor amenințătoare sunt trecute și laptele de vacă nepasteurizat, mezelurile și soia. Eliminarea sau rărirea acestor preparate din regimul alimentar garantează rezultate imediate. În primul rând, cei care nu se află deja în această situație vor fi mai bine protejați, iar cei care suferă deja de această afecțiune vor observa mici modificări, din punct de vedere estetic, chiar din primele săptămâni.

2. Boli care pot influența apariția ginecomastiei - medicii declară că se confruntă deseori cu această boală în cazul pacienților care au deja și alte probleme de sănătate. Iată câteva dintre acestea:

  • Boala renală terminală
  • Ciroza
  • Hipertiroidismul
  • Leziunile la măduva spinării
  • Infecția cu HIV
  • Reluarea alimentației la persoanele malnutrite

3. Administrarea anumitor medicamente - uneori, medicamentele pot face și rău, nu numai bine. Tocmai de aceea, este recomandat ca întotdeauna să fie consultat sfatul unui specialist, care știe să ofere câte un tratament corespunzător pentru fiecare afecțiune existentă. Uite ce trebuie să eviți în acest sens:

  • Medicamentele care conțin estrogeni, precum cele folosite de doamne
  • Medicamentele naturiste care au în compoziție fitoestrogeni
  • Medicamentele care ajută la vindecarea afecțiunilor cardiace și a hipertensiunii
  • Suplimentele cu testosteron
  • Alifiile sau unguentele care sunt depozitate în vase din plastic, pentru că în procesul de fabricație se secretă steroli

Acum, fiindcă ai aflat care ar putea fi principalele cauze ale apariției ginecomastiei la bărbați, este bine să le eviți pe cât de mult posibil. Dacă cunoști și alte persoane care pot fi sau sunt deja în această situație, spune-le și lor, deoarece PREVENȚIA joacă, și de această dată, un rol extrem de important.

Sursă foto: Shutterstock.com