Gigaset Communications, a vandut domeniul de Broadband catre Sagem Communications

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2566

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gigaset Communications GmbH a finalizat vanzarea diviziei de echipamente de Date si Broadband. Imediat dupa aprobarea tranzactiei de catre autoritatile abilitate, activitatile au fost transferate celor de la Sagem Communications. Transferul s-a realizat efectiv incepand cu data de 1 iulie 2009 (data incheierii contractului). In luna martie a acestui an, cele doua companii au cazut de acord in privinta vanzarii afacerii de Date si Broadband a companiei Gigaset. Sagem Communications este o sucursala a Gores Group, U.S., iar Gigaset Communications este o companie ARQUES Industries AG.

Prin acest pas, Gigaset Communications, producatorul lider pe piata europeana de telefoane DECT, isi consolideaza activitatile de baza. In primele patru luni ale anului 2009, liderul in industrie a reusit sa isi mareasca cota pe piata din Europa cu mai mult de 30%. In Germania procentul detinut este acum de aproximativ 60%.

"Clientii prefera produsele noastre de o calitate superioara si cu design premium- fabricate in Germania", a spus José Costa e Silva, Director Executiv al Gigaset Communications GmbH. "Gigaset Communications ramane fidela strategiei sale prin a se retrage din industria broadband, iar cifrele confirma strategia noastra. Suntem o companie axata pe vanzarea produselor de home communication si obtinem un succes clar pe aceasta piata."

Pentru Sagem Communications, actionar majoritar al Gores Group, activitatile de broadband ale Gigaset Communications ofera un avantaj strategic, ideal pentru portofoliul de produse deja existent. Sagem Communications se afla de multi ani pe piata de broadband si are tot ce ii trebuie pentru a asigura succesul afacerii achizitionate.

"Aceasta achizitie va reintari obiectivul Sagem Communications si anume acela de a deveni lider mondial in terminale de broadband, convergenta, aparatura digitala pentru casa si managementul solutiilor pe plan energetic" a spus Patrick Sévian, Presedinte al Sagem Communications. "Credem cu fermitate ca amprenta lasata de clienti la nivel global, precum si capacitatile excelente de R&D ale celor de la Gigaset vor mari semnificativ valoarea serviciilor oferite clientilor nostri."

Despre Sagem Communications

O companie franceza, de scala internationala si tehnologie avansata, Sagem Communications este specializata in comunicatii, broadband si convergenta si in special in urmatoarele domenii: boxe pentru sistem TV digital, terminale broadband si rezidentiale, oferind solutii de management energetic, sisteme si parteneriate telecom. Compania se afla intr-o pozitie de top in aceste sectoare datorita capacitatii sale de inovatie. Sagem Communications tinteste sa devina lider mondial in terminale broadband, convergenta, aparatura digitala pentru casa si managementul solutiilor pe plan energetic. Cu o cifra de afaceri de peste 1,3 miliarde de euro, Sagem Communications are 6,570 de angajati pe cinci continente, iar sediul principal se afla la Paris. Pentru mai multe informatii accesati:

www.sagem-communications.com

Gigaset Communications Austria GmbH este marca inregistrata a Siemens AG. Compania, cu sediul central in München, Germania, distribuie produse de calitate superioara sub brandul Siemens Gigaset. Protofoliul include retele fixe de telefonie, sisteme Voice over IP, routere, gateway-uri, solutii software, dar si sisteme WIMAX si produse home media. In Europa, Gigaset Communications este lider de piata pentru telefoanele DECT. Cea mai mare parte a productiei este realizata in Bocholt, Germania; aici sunt realizate si dezvoltate produsele Gigaset indeplinind cele mai stricte standarde de mediu si calitate.