Gheata carbonica pentru evenimente

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurigheata carbonica, nunta
Ultima actualizareMarti 13 august 2019
Vizualizari1058

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent daca gazduiesti un eveniment acasa sau la serviciu, gestionezi o productie pe o scena sau doresti sa faci un dans printre noi, gheata uscata ofera numeroase beneficii pentru orice functie, petrecere sau eveniment. Prin plasarea blocurilor de gheata uscata intr-o piscina incalzita sau in jacuzzi, se creeaza un efect de ceata impresionant, care va uimi oaspetii. Cu cat este mai fierbinte apa pe care o folosesti, cu atat mai mult fum greu va fi creat.

Ce este gheata carbonica?

Gheata carbonica este forma solida a dioxidului de carbon (CO2). Se numeste "gheata uscata" deoarece nu se topeste ca gheata obisnuita, si nu lasa in urma apa sau alte reziduuri. In schimb, gheata uscata se transforma in gaz de dioxid de carbon. Deoarece gheata uscata este extrem de rece (-78.5 ° C), netoxica si complet uscata, ea este utilizata in mod obisnuit ca agent frigorific pentru a expedia alimente congelate sau produse medicale, sau pentru a raci materialele in timpul productiei. O alta utilizare majora a ghetii carbonice este curatarea cu gheata uscata, o metoda eficienta si ecologica pentru curatarea echipamentelor industriale. In industria evenimentelor, gheata carbonica este probabil cea mai cunoscuta atunci cand este utilizata intr-o masina de ceata, pentru a acoperi o podea sau o scena cu un strat de ceata densa.

Efecte speciale cu gheata carbonica


Cea mai simpla modalitate de a face ceata este turnarea apei calde intr-un vas sau galeata, peste o cantitate controlata de gheata uscata. Efectul va fi imediat, dar nu dureaza, deoarece apa se raceste, ceea ce opreste crearea de ceata. Trucul este de a continua sa adaugi apa calda, nu gheata uscata, pentru a continua efectul. O masina de ceata contine un element de incalzire care asigura continuitatea procesului, pana la consumarea completa a ghetii uscate. In general, 5 kg de gheata carbonica pot crea o ceata pe o suprafata de 200 mp, la inaltime de un picior, timp de pana la 10 minute. Este destul de complicat sa faci asta cu o galeata, deci pentru un eveniment mare este necesar sa inchiriezi o masina de ceata. Evenimentele de muzica live lucreaza adesea cu mai multe masini de ceata pentru a asigura o acoperire rapida a unei zone mari. Ceata joasa este alegerea ideala pentru scene, in showroom-uri, studiouri TV, cluburi si parcuri, si devine din ce in ce mai populara pentru primul dans al mirilor.

Poze perfecte cu gheata uscata


Gheata carbonica poate fi folosita la realizarea unor poze uimitoare. Daca ceata este directionata spre locul unde este necesara focalizarea usoara, si tinuta la distanta de zonele in care este necesara o focalizare accentuata, se pot crea efecte care nu sunt posibile cu setarile camerei. Pentru a pastra zonele de focalizare clare, se pot utiliza jeturi de aer cu viteza redusa. Aceste efecte pot fi foarte reusite atunci cand fotografiezi alimente, iar ceata de gheata uscata poate fi de asemenea utilizata in locul aburului, care nu este foarte indicat intr-un studio. Cantitatea potrivita de gheata uscata intr-o oala cu apa calda, poate oferi aspectul de fierbere necesar pentru o poza, fara pericolele inerente de lucru langa o plita fierbinte.