Gerard Butler

Gerard Butler

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriGerard Butler
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2103

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Gerard James Butler
Nascut(a): 13 noiembrie 1969 in Paisley, Scotia
Inaltime: 188 cm

Gerard Butler este un actor de origine scotiana cunoscut publicului pentru rolurile din filme precum 300, P.S. I Love You, RocknRolla, The Ugly Truth, Law Abiding Citizen sau The Bounty Hunter.

Cariera

Primul rol al lui Gerard Butler a fost pe scena teatrului din Londra, in piesa Coriolanus, dupa care a urmat adaptarea pentru teatru a filmului Trainspotting. Debutul in filme a fost marcat de prezenta in pelicula Mrs. Brown, in anul 1997.

A fost distribuit in roluri minore din James Bond Tommorow Never Dies si Tale of the Mummy iar in 2000 da lovitura cu prestatia din Atilla. Regizorul isi dorea initial un actor cunoscut care sa-l interpreteze pe Atilla insa, in final, i-a dat rolul lui Butler.

In 2002 apare in Reign of Fire, iar in 2003, in Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, alaturi de Angelina Jolie.  In acelasi an joaca in Timeline, in regia lui Michael Crichton, dand viata unui arheolog care calatoreste in timp cu o echipa de studenti pentru a salva o colega. Alte filme in care a jucat in 2004-2005 sunt Dear Frankie, The Game of Their Lives si Beowulf & Grendel.

Rolul care i-a marcat cariera a fost cel al spartanului Leonidas in pelicula 300. Gerard Butler a lucrat intens timp de patru luni pentru a dobandi conditia fizica necesara intruchiparii personajului, despre care actorul spunea ca trebuie sa arate foarte puternic.

Tot in 2007 apare in proiectele Butterfly on a Wheel alaturi de Pierce Brosnan si Maria Bello si in comedia romantica P.S. I Love You, impreuna cu Hilary Swank. Alte proiecte in care a fost implicat au fost Nim's Island, RocknRolla, garner, The Ugly Truth si Law Abiding Citizen.  In 2010 joaca alaturi de Jennifer Aniston in The Bounty Hunter si isi imprumuta vocea pentru personajul Stoick the Vast din animatia How to Train Your Dragon.

In 2011, Gerard Butler este distribuit in rolul lui Tullus Aufidius din pelicula Coriolanus, regizata de Ralph Fiennes. Pentru urmatoarea perioada, actorul anunta prezenta in proiectele Playing the Field, Movie 43, Of Men and Mavericks, Hunter Killer si sequel-ul How to Train Your Dragon 2.

Viata personala

Gerard James Butler s-a nascut pe 13 noiembrie 1969 in Paysley, Scotia, intr-o familie de origine irlandeza. Primii ani din viata si i-a petrecut la Montreal, dupa care s-a intors cu familia in Scotia. A absolvit cursurile Universitatii din Glasgow cu specializarea in drept si s-a angajat la o firma de avocatura insa a fost concediat cu o saptamana inainte de a primi aprobarea de practicare a avocaturii. Dupa acest eveniment, a renuntat la cariera juridica si s-a dedicat actoriei.

In 2010, Gerard Butler a aparut intr-un clip publicitar al brandului de cosmetice L'Oreal, promovand un produs dedicat barbatilor numit L'oreal Men Expert (Hydra Energetic Anti-Fatigue Moisturiser).

A fost declarat in repetate randuri de catre diverse publicatii drept unul dintre cei mai sexy barbati.