George Valentin Dragomir - Tenor baritonal

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4616

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tenorul baritonal George Valentin Dragomir este absolvent al Liceului de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti, la clasa doamnei profesor Anca Hertea, iar in acest an Universitar 2007/2008 s-a orientat spre a-si face studiile la Brasov, in cadrul Facultatii de Muzica de acolo, alegand sectia de interpretare muzicala, mai exact canto clasic.
Tanarul nostru este de mai bine de 4 ani solist titular al Institutiei Tinerilor Muzicieni; a fost si membru mai bine de 2 stagiuni culturale al Fundatiei Remember Enescu, condusa de prof. Mihaela Tomescu, urmand ca acum sa devina, dupa o mare si larga experienta, manager cultural independent.

Pentru cei care nu il cunosc pe tanarul nostru, a realizat in aceasta stagiune culturala 2007/2008, o serie de proiecte atat cu Institutia de unde e mai bine de 4 ani solist, a avut si 2 colaborari cu Remember Enescu, dar a si initiat o stagiune culturala a sa, independenta.

Din stagiunea sa culturala independenta fac parte:
1. Concertul Memorial Luciano Pavarotti. 22 septembrie 2007. Palatul Sutu.
2. Concertul Omagial David Ohanesian.13 octombrie 2007. Palatul Sutu.

3. Concert Clasic. 15 decembrie 2007. Palatul Sutu.
4. Concert Clasic In Memoriam Nicolae Grigorescu. 19 decembrie 2007.
M.I.R.A.
5. Concert Aniversar George Dragomir. 14 martie 2008. Sala Dalles.
6. Concert In Memoriam Lella Cincu. 12 aprilie 2008. M.I.R.A.
7. Concert Clasic Extraordinar. 30 mai 2008. Sala Dalles.

Inafara acestor 7 spectacole pe care le-a organizat singur sau cu sprijinul firmelor Maestro Plus si Delphis Management, a colaborat si de 2 ori cu Remember Enescu, realizand 2 proiecte ale sale la Ploiesti,
proiecte numite selectiuni din opera Rigoletto de Verdi, el fiind nu numai tenor in rolul Ducelui, ci si regizor, montand acest proiect de 2 ori, alaturi de soprana Luiza Dan !
Tot in acest an a jucat in rolurile: Duca di Mantova ( Rigoletto ), Manrico ( Il Trovatore ), Cavaradossi ( Tosca ) etc
Este o voce mai rara, in sensul ca desi timbrul lui George Valentin Dragomir este mai sumbru, mai inchis, mai baritonal ( fiind si un bariton de exceptie ), ambitusul sau este de tenor dramatic, fara lejeritati. Tind sa cred ca George va fi un al 2 lea Domingo, deoarece, se afla aproape in aceeasi situatie. Dupa cum stim si tenorul Placido Domingo, a fost initial bariton, cantand roluri de bariton precum Figaro din Barbierul din Sevilla de Rossini, dupa care, a inceput sa debuteze in roluri de tenori; Domingo a fost de fapt in istoria muzicii un artist care putea fi si bariton si tenor. ( chiar daca dupa nu multa vreme, a ramas numai tenor! ).
Evolutiile lui George Valentin Dragomir le puteti urmari si pe site-ul youtube, si pe site-uri ca:
www.freewebs.com/iltrovatore, www.freewebs.com/concertclasic,
www.freewebs.com/omagiupavarotti, www.freewebs.com/omagiuohanesian

Speram ca salariile sa creasca in domeniul culturii si speram ca George Valentin Dragomir care in minim 3 ani - maxim 5 ani se va forma si va putea sa contribuie ca fiind solist la un Teatru Liric de stat din tara, sa ramana aici, fiind o voce valoroasa si care va trebui sa aduca renume tarii noatre nu numai peste hotare, ci sa fie apreciat asa cum merita si aici.