Gel, servetele sau spray? Care este cea mai buna alegere in materie de dezinfectanti?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridezinfectie, sanatate
Ultima actualizareLuni 8 februarie 2021
Vizualizari68

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dincolo de numeroasele probleme pe care le-a creat, pandemia de coronavirus a avut si efecte pozitive in viata de zi cu zi. Un numar de oameni mai mare decat oricand a inteles care este pericolul reprezentat de bacterii, spori, fungi si virusuri si cat de importanta este igiena. Recomandarea tuturor specialistilor din domeniul sanatatii este sa te speli pe maini cu apa si sapun cat mai des, deoarece astfel reduci contaminarea cu toate felurile de germeni si de substante chimice.

Insa apa si sapunul nu se afla intotdeauna la indemana. Atunci cand calatoresti, trebuie sa apelezi la o alta solutie. In acest scop, poti incerca o serie de dezinfectanti pentru maini si pentru suprafete care pot fi folositi in orice situatie. Fie ca este vorba despre gel, spray sau servetele, important este sa stii cand e cel mai bine sa il folosesti pe fiecare.

In ce situatii este bine sa folosesti dezinfectanti sub forma de gel?

Cand iesi de la supermarket, inainte sau dupa ce vizitezi un spital sau dupa ce ai intrat in contact cu suprafete atinse de un numar mare de persoane, se recomanda folosirea acestei solutii. Prezinta avantajul ca este usor de transportat si, in acelasi timp, asigura protectie maxima.

Este important sa alegi produse profesionale, precum 5K gel pentru maini, avizat de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino“. Produsul, disponibil in magazinul online Dezinfectanti.ro, are un puternic caracter biocid. Analizele de laborator i-au confirmat eficienta impotriva bacteriilor, fungilor si virusurilor, cand este folosit timp de 30 de secunde, atat in conditii de curatenie, cat si de murdarie.

Utilizarea este simpla: produsul se toarna in causul palmei, dupa care se freaca bine ambele maini, pe o parte si pe alta, pana cand gelul intra in piele. In acest interval, nu este recomandat sa te speli sau sa te stergi pe maini. Un avantaj suplimentar este reprezentat de faptul ca toate produsele din categoria 5K disponibile in magazinul online Dezinfectanti.ro au o concentratie de alcool de minimum 70%. In acelasi timp, contin emolienti de calitate, care protejeaza pielea impotriva deshidratarii.

Cand e indicat sa folosesti dezinfectanti sub forma de spray?

Pentru mai multa mobilitate si portabilitate, poti folosi un produs sub forma de spray, disponibil intr-un recipient de mici dimensiuni, si anume de 50 de mililitri. Sprayul pentru maini se foloseste in acelasi fel ca si gelul, dupa ce substanta a fost pulverizata pe palme.

In schimb, cand vine vorba de dezinfectanti pentru suprafete, tehnica este diferita. Mai intai, de pe suprafete trebuie eliminate murdaria solida, precum resturi alimentare, ambalaje sau pete de grasime. Apoi, substanta trebuie pulverizata de la distanta, acoperind intreaga suprafata. Umezeala rezultata nu trebuie stearsa cu o carpa, deoarece poate bloca actiunea substantei active.

Cand folosesti servetele dezinfectante?

Ideale atat acasa, cat si in spatii comerciale, spitale, scoli sau sali de sport, servetelele inlatura orice risc de contaminare. Au un puternic caracter biocid, datorita unei formule complexe, ce are ca substanta activa compusii cuaternari de amoniu. In cinci minute, este garantata distrugerea virusurilor, fungilor si bacteriilor cu potential periculos pentru sanatatea umana.

In functie de propriile nevoi, la un producator autorizat vei descoperi cu siguranta tipul de dezinfectanti pe care ii poti folosi cu cea mai mare eficienta. Toate produsele au, ca trasaturi comune, eficienta si calitate certificata stiintific.