Gazonul artificial, versatil si gata pentru a fi aplicat oriunde

Gazonul artificial, versatil si gata pentru a fi aplicat oriunde

Detalii

CategoriiSport
Tagurigazon artificial, teren de fotbal
Ultima actualizareLuni 15 ianuarie 2018
Vizualizari1186

Voteaza & Distribuie

Descriere

Inca din anul 1966, de la inventarea sa, gazonul artificial a schimbat regulile jocului, in foarte multe tipuri de sport. Fotbalul, tenisul, precum si alte astfel de activitati competitionale sau recreative au capatat o cu totul alta forma dupa ce gazonul artificial a inceput sa acopere terenuri intregi, de suprafete mari, care inainte aveau nevoie de eforturi titanice pentru a putea fi intretinute.

In prezent, gazonul titanic a capatat o forma puternic estetica, care ii face pe cei mai multi dintre privitori sa nu isi dea seama din prima ca ar fi vorba de gazon estetic. Singurul lucru care ar putea sa deconspire un asemenea artificiu ar putea fi doar perfectiunea firelor de „iarba”, mult prea asemanatoare intre ele si uniforme.

Administratorul unui club sportiv mic sau de renume sau al unui teren de sport oferit spre inchiriere isi recupereaza extrem de rapid investitia facuta pentru o completa amenajare teren sintetic. Dimpotriva chiar, o asemenea investitie ii va genera pe viitor poate chiar mai multi clienti fideli, multumiti de calitatea gazonului oferit de www.gazonartificial.com.ro.

Gazonul artificial vs. Gazonul natural. Ce implica fiecare?

Spre deosebire de gazonul natural, cel artificial are avantajul de a fi o solutie practica, pentru orice perioada din an. Nu se va ofili niciodata si in niciun caz nu va avea nevoie sa fie irigat. In plus, nu va fi necesar sa se angajeze in mod special o persoana care sa se ocupe de cositul unei suprafete enorme de teren, iar astfel se va economisi si foarte mult timp pretios.

In plus, gazonul natural are dezavantajul principal de a fi „viu”. E si normal ca dupa ce doua echipe de fotbalisti alearga timp de 90 de minute pe suprafata acestuia, cu ghete de fotbal (care au crampoane) sa capete un aspect ravasit.

Daca ar fi vorba numai de aspectul oarecum ravasit, ar fi bine. Din pacate, anumite portiuni de teren, din cauza incaltamintei si a tasarii incontinue a acesteia pot sa devina goale (fara niciun pic de iarba). Cine mai sta si pune iarasi iarba? Gazonul artificial, in schimb, a fost gandit in asa fel incat sa fie rezistent impotriva imtemperiilor, a utilizarii intense. Reprezentantii site-ului gazonartificial.com.ro ofera garantie de la 8 pana la 10 ani pentru intreaga gama de gazon sintetic, indiferent ca este destinat terenurilor de sport, ca e gazon decor sau gazon artificial gradina.

De asemenea, acest produs este imun efectelor razelor UV si, in mod ironic, este mult mai bland cu mediu. Nu se mai utilizeaza deloc o cantitate enorma de pesticide pentru protectia gazonului artificial, cum e in cazul celui natural. Mai multa grija pentru mediu si, pana la urma, mai multe economii pe termen lung.

Dupa cum bine s-a putut observa, alternativa oferita de gazonul artificial este demna de luat in considerare, din foarte multe puncte de vedere, care pot sa tin de sectorul financiar, de mediu, dar si de estetica. Un gazon artificial reprezinta o investitie rentabila, care pe termen lung aduce numeroase beneficii, care nu au cum sa fie ignorate.