Furtuna la palat

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari88073

Voteaza & Distribuie

Descriere

Furtuna la palat este un serial coreean, istoric si dramatic ce prezinta viata imparatului Jeongjo, al 22-lea imparat al dinastiei Joseon. Acesta a ramas in amintirea coreenilor ca fiind intelegator cu omul de rand in ciuda originii sale regale.

Serialul incepe cu copilaria imparatului, atunci cand acesta se imprieteneste cu alti doi copii ce lucreaza la palat, si care vor fi mai tarziu expulzati. Bunicul lui Jeongjo il izoleaza pe tatal copilului intr-un sipet de orez, fara apa si fara mancare deoarece se teme ca printul coroanei planuieste o lovitura. Copilul doreste sa isi salveze tatal si impreuna cu cei doi prieteni, il implora pe print sa ii ierte tatal. Povestea se deruleaza mai apoi pana la anii adolescentei lui Jeongjo, cand se reintalneste cu prietenii din copilarie. Toata perioada in care el domneste este presarata cu intrigi. Bineinteles ca din viata imparatului nu lipseste dragostea si tanarul se indragosteste de prietena lui din copilarie, Song Yeon.

Serialul prezinta viata plina de triumf, regrete, incercari grele si realizari istorice ale lui Jeongjo, un imparat cu mintea deschisa care a aparat valorile democratice. A fost un lider innascut care a pus capat politicii partizane vicioase si a revitalizat economia cu vasta sa cunoastere a pietei de desfasurare. In secolul XVIII a creat o puternica paradigma si a condus regatul cu multa iscusinta. Acest serial acopera episoade ale vietii lui si preamareste realizarile savantilor care au contribuit la consolidarea puterii regatului.

Apogeul artelor coreene a fost atins in timpul dinastiei Joseon. Arhitectura a stralucit prin remarcabila constructie a fortaretei Hwaseong, permitand culturii occidentale sa se strecoare in regat. Oameni de seama ai istoriei artei coreene (cum ar fi Park Ji-won, Lee Ick, Jung Yak-yong, Kim Hong-do, Shin Yoon-bok si altii) apar, de asemenea, in Furtuna la palat. Chiar si cele 10 tentative de omor, survenite in timpul vietii lui Jeongjo, sunt prezentate in serial.

Totodata, drama surprinde si momentul de cotitura al economiei secolului al XVIII-lea, intarirea armatei regale si multe alte aspecte ale istoriei din vremea lui Jeongjo. In rolurile principale ii vedem pe mult premiatul Lee Seo Jin in rolul lui imparatului Jeongjo si pe Han Ji-min in rolul lui Song-Yeon Seong (care in Giuvaerul palatului a jucat rolul lui Shinbi). Serialul are 77 de episoade si prima oara a fost difuzat in anul 2007. La fel ca si Giuvaerul palatului, si Furtuna la palat a fost recompensat cu multe premii.