Party de vară în grădină - ce trebuie să ai în vedere pentru o petrecere la care toți să se simtă bine?

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurimancare
Ultima actualizareLuni 27 iunie 2022
Vizualizari391

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce anotimp ca vara e mai prielnic unor nopți îndelungate, petrecute în natură, în compania celor mai buni prieteni? Dacă locuiești la casă și ai o grădină generoasă, o petrecere pe timp de noapte este o bună idee să te reconectezi cu prietenii sau cu cei din familie. Petrecerile în aer liber sunt rost de distracție, mâncare bună, băuturi alcoolice care să domolească căldura de peste zi și multă muzică de calitate. Dacă îți făceai probleme cu privire la meniu, cel mai bine este să nu te impacientezi prea tare - o astfel de petrecere presupune preparate de sezon (multe salate), antreuri simple, un grătar delicios, iar pentru desert poți opta pentru fructe, înghețată sau prăjituri și torturi cu creme aerate, răcoritoare.

Petrecerile de noapte din grădină, prilej de socializare

Petrecerile în grădină sunt la fel de populare ca cele din pădure, picnicuri sau orice altă ieșire la iarbă verde care are în centrul atenției grătarul. Nu de puține ori, astfel de party-uri sunt perfecte pentru ca oaspeții și gazdele să socializeze și să-și petreacă timp împreună pregătind mâncarea și băutura, într-o atmosferă relaxată, cu multe zâmbete și voie bună.

Cum creezi barul și ce trebuie să ai în vedere dacă vrei să le oferi invitaților băuturi reci?

Este important să găsești o soluție ca băuturile alcoolice și răcoritoare pentru cocktail-uri să fie mereu reci și să ai gheață la discreție. O băutură servită caldă poate crea un mare disconfort invitaților tăi. Ca să rezolvi această problemă cel mai bine ar fi să achiziționezi gheață la pungă, pe care să o depozitezi în congelator, apoi când ai nevoie să răcorești băuturile, să o așezi în cantitatea potrivită, in frapiere.

Spațiul destinat pregătirii băuturilor este o zonă de socializare foarte importantă, mai ales dacă o dotezi cu toate cele necesare. Dincolo de “materia primă” (băuturi alcoolice, sucuri, gheață, apă minerală și fructe proaspete - pentru cei care vor fresh-uri) o bună opțiune este să cumperi și câteva frapiere. Frapierele, de mai mici sau de mai mari dimensiuni, sunt ideale pentru a ține la rece sticlele cu vin, șampanie, berile, chiar și răcoritoarele.

Dacă vrei să ai gheață la discreție, fără să fii nevoit să alergi în miez de noapte pe la magazine, o altă investiție bună este o mașină de gheață pentru acasă. Știai că pentru a prepara 15 băuturi este necesar să ai la dispoziție aproape 1 kilogram de gheață? Dacă ai mulți invitați și vrei să îi delectezi cu băuturi reci, cea mai bună soluție este să alegi o mașină de gheață. În funcție de model, aceasta poate face între 6 și 15 kilograme de gheață în 24 de ore.

În zona de bar trebuie să ai și un blender performant sau un storcător de fructe cu ajutorul căruia să prepari cocktailuri alcoolice și nonalcoolice sau fresh-uri. Și pentru că tot de cele necesare unui bar, nu ar strica să investești și în seturi de accesorii pentru vin, whiskey sau coniac.

Cum amenajezi zona de food?


Ca prietenii să se poată distra și bea ceva este nevoie să pregătești și o masă cu mâncare. Cel mai adesea este preferat bufetul suedez, care nu necesită o amenajare complexă. Astfel, poți așeza tacticos salatele, legumele și tot ce mai servești ca aperitiv pe standuri de expunere. Nu doar că vor arăta foarte bine, dar te va ajuta și să economisești spațiu, mai ales dacă ai prieteni petrecăreți.

Dacă ai rezolvat cu aperitivul, nu trebuie să uiți de grătar, elementul principal pentru orice petrecere în aer liber. O friptură la grătar poate avea un gust extraordinar atunci când condimentarea cărnii este corect făcută și grătarul este unul de calitate. O bună opțiune este grătarul cu gaz, electric sau pe lemne, cu un design modern și elemente ce vor fi extrem de ușor de folosit după o petrecere pe cinste.

Sfat: Înainte de a pregăti grătarul pune carnea la marinat - două ore pentru cea de porc, o oră este suficientă pentru cea de pui. Dacă vrei să faci frigărui nu uita să le ungi cu marinadă înainte și în timp ce se odihnesc pe grătar. Când grătarul este bine încins, așează carnea (care are nevoie să stea un timp mai lung), urmate de cârnați, mici și legume.

Dacă tot faci un ospăț pe cinste nu uita și de ceva dulce pentru invitați, mai ales că vor fi, cu siguranță, mulți amatori de dulciuri. Dacă spațiul îți permite poți crea un candy bar, cu minitarte cu fructe, pandișpan, macarons, mousse de ciocolată sau fructe de pădure, înghețate diversificate și mini bezele.