Francis Lawrence

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2720

Voteaza & Distribuie

Descriere

FRANCIS LAWRENCE (regia) si-a facut debutul regizoral in 2005 cu prilejul thrillerului cu imagine de inalta clasa, „Constantine”, in care au jucat Keanu Reeves, Rachel Wrisz, Shia LaBeouf si Djimon Hounsou.

Originar din Los Angeles, Lawrence a scris scenarii, a realizat 8 filme si a urmat cursurile liceului de film. Toate acestea l-au convins ca trebuie sa urmeze o cariera in cinematografie. Ca student la Loyola Marymount University, el a lucrat la propriile sale productii, iar dupa terminarea facultatii a realizat video-clipuri muzicale pentru un prieten care avea un mic studio de inregistrari.

De atunci, Lawrence a facut video clipuri pentru cele mai mari staruri din muzica, castigand toate premiile posibile din domeniu. Tanarul regizor a primit recunoasterea in 2003, cand a realizat „Cry Me a River”, cu Justin Timberlake, pentru Music Video Production Association (MVPA), care a obtinut premiile pentru Best Pop si Best Male Video. El a primit de mai multe ori premiile MTV Video Music Awards, iar MVPA l-a ales regizorul anului in 2002. De asemenea a primit premiul Grammy Latino in 2002 pentru video-clipul muzical al Shakirei „Suerte”.

Numele artistilor cu care a lucrat este un fel de dictionar de referinta in muzica, unde figureaza numele artistilor: Britney Spears; janet Jackson, Destiny’s Child, Aerosmith, Jennifer Lopez, Whitney Huston, Gwen Stefani, Jay-Z, Alanis Morissette, Black Eyed Peas si multi altii. Unul dintre proiectele sale cele mai apreciate a fost cantecul „Black Suits Coming”, compus de Will Smith special pentru filmul „Men in Black II”. Experienta aceasta nu numai ca a fost provocatoare, ci l-a si pregatit pentru trecerea usoara de la video la filmul artistic.

In plus, Lawrence a lasat urme si in lumea publicitara, unde a creat campanii publicitare de mare rasunet prin calitatea vizuala si muzicala, pentru mari companii, inclusiv Gap si Coca-Cola.