Foursquare

Foursquare

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2765

Voteaza & Distribuie

Descriere

Check-in!

Foursquare este o aplicatie relativ noua, utlizata tot mai frecvent de impatimitii Internetului si vine undeva intre Facebook si Twitter ca sa ne spuna mai multe despre noi, cei cu tastele sub degete, dar mai ales cei cu telefoanele doldora de aplicatii prin buzunare.


Pentru ca Foursquare nu are nimic de a face cu computerul personal, laptopul sau mai stim noi ce aratare cu ecran. Foursquare poate fi aplicatia cu care pornesti la plimbare. Ca de-aia isi cheama functia principala "check-in", ca sa vada lumea pe unde te-ai asezat, cand, cum, de ce si, mai ales, cu cine?

Foursquare - sigla


Foursquare - siglaSi, ajungandu-se la folosirea acestei unelte, spre exemplu, de la inceputul anului s-a anuntat ca sunt aproximativ 6 milioane de utilizatori si 1 milion de utilizatori fideli. Daca se face legatura dintre aplicatii, si anume, facebook si twitter, se ajunge la un numar mult mai mare, pentru ca sunt foarte multi aceia care anunta prin intermediul twitter ca si-au dat in check-in in vreun loc.


Unele localuri: cafenele, terase, restaurante, buticuri, mall-uri, ar putea profita de treaba aceasta generata de fenomenul "spune-mi unde esti" cauzat de foursquare. Dar, in acelasi timp, generozitatea utilizatorilor ar trebui rasplatita? De pilda, la un check-in, doua intr-o cafenea, o cafea gratis, iar pentru cel ce a devenit primar, inca una sau un croisant.


Treaba cu primarii sta in felul urmator: in cel mai fictiv mod cu putinta, in plina joaca, cel care-si da check-in de cele mai multe ori intr-un loc, devine primar. Cu ce il ajuta acest lucru, nu se stie, dar amuzant e atunci cand isi dau unii check-in chiar la primariile din orasele lor sau chiar la sectia de politie. De asemenea, majoritatea sunt primari la ei acasa. Pentru fiecare loc adaugat pe forsquare se face cate un "venue" cu adresa, oras, chiar si numar de telefon.

Conectat la foursquare


Conectat la foursquareTotodata, utilizatorii se pot loga atat cu mailul, cat si cu numarul de telefon. Tocmai de aceea, toata aceasta poveste inceputa dintr-un joc, acela oarecum vs. de-a v-ati asunselea, devine pentru multi, foarte serioasa. Cand iti lasi numarul de telefon undeva pe Internet nu dai dovada numai de seriozitate si credibilitate, iar cei care au acces la numar pot profita de acest lucru.
badge-uri Foursquare


badge-uri FoursquareDin acest motiv, se poate spune ca Foursquare a inceput sa depaseasca Twitter-ul la capitolul "stalking".


Odata ca vezi unde e omul, vezi cu cine e si poate dai si de numarul lui de telefon. Pentru ca isi da check-in la el acasa, poti afla si unde sta, unde lucreaza, ce localuri frecventeaza, pe la ce ore si in ce zile. Poti ajunge sa ii prevezi multe dintre actiunile viitoare si poti fi surprins cand isi muta cuibul. Sa nu uitam, e vorba de un simplu joc, unul online. Da, e de folos pentru cei care lucreaza cu asa ceva, pentru cei care se intalnesc prin intermediul acestei aplicatii, dar nu te forteaza sa intri intr-un joc constant.


Aplicatii peste aplicatii, retele sociale, Facebook, Twitter, Tumblr, Quora si Foursquare: acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute si folosite unelte de pierdut timpul sau poate muncit pe Interneti. Totul tine de cat de subtire ramane linia dintre real si virtual, iar asta depinde de fiecare. Check-out!