Fobiile femeilor

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3355

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fie ca este vorba de diverse insecte, activitati sau fenomene naturale, fobiile femeilor sunt variate, ciudate si mai mult sau mai putin intemeiate. Fobia este o stare anormala de neliniste, de teama irationala fata de o stare sau de un obiect, stare care afecteaza in mod serios viata celui afectat. Studiile arata ca fobiile legate de animale si de mediul inconjurator sunt mai des intalnite la femei decat la barbati, iar cand vorbim de teama de sange, injectii, rani, intre 55 si 70% dintre fobici sunt de sex feminin. Iata cateva dintre lucrurile si situatiile fata de care femeile au dezvoltat adevarate temeri, facand din ele reale dezastre umane.
Fobiile femeilor


Fobiile femeilor
Fobia de insecte

Este extrem de familiara scena in care o femeie vede un paianjen sau un gandac si paralizeaza de spaima, reactionand mai degraba haotic decat rational in fata acestei intamplari hilare pentru restul lumii. Probabil pentru ca femeile sunt mai predispuse prin natura lor temerilor, de aici si reactiile irationale. Astfel ca, in loc sa ignore sau cel mult sa omoare insecta respectiva intr-o fractiune de secunda, femeile aleg sa tipe si sa cheme un barbat care sa le scape de sursa spaimei. Este una dintre cele mai intalnite printre fobiile femeilor.
Fobia de insecte


Fobia de insecte
Fobia de zborul cu avionul

Desi este un mijloc de transport modern, eficient, rapid si, cel putin din punct de vedere statistic, cel mai sigur, constatam ca in plin secol 21 mai exista oameni care se tem de zborul cu avionul. De necondamnat, daca stam sa ne gandim ca fobiile nu sunt o manifestare voita. Psihologii recomanda pacientilor care sufera de aceasta teama terapia prin desensibilizare, astfel ca, odata obisnuiti cu zborul la inaltime, acestia nu vor mai suferi de aerofobie.
Fobia de avion


Fobia de avion
Fobia de tunete si fulgere

Tunetele si fulgerele au fost dintotdeauna o sursa de teama pentru femeile care, in timpul unei furtuni, simt nevoia protectiei casei sau a iubitului. Teama nu se rezuma doar la atat. Femeile fac adevarate atacuri de panica, crize de hipertensiune si au reactii necontrolate care, din fericire, dispar in momentul in care furtuna ia sfarsit.


Fobia de oglinzi

Teama de oglinzi poate fi privita, dintr-o anumita perspectiva, paradoxala, pentru ca femeile sunt celebre pentru tendinta de a se privi in exces in oglinda si de a se aranja. Cu toate acestea, exista femei care sunt cu adevarat ingrozite numai la gandul de a se privi in oglinda. Exista doua fobii specifice legate de oglinzi: captofobia sau teama de a trece prin fata oglinzii si eisoptrofobia sau teama de a-si vedea propria imagine reflectata de oglinda.


Fobia de nuditate

Este adevarat, femeile sunt mai pudice decat barbatii, insa se pare ca rusinea cauzata de nuditate poate atinge uneori cote alarmante, transformandu-se intr-o teama anormala de goliciune corporala. Teama de nuditate sau gimnofobia poate avea cauze izvorate din parerile negative la adresa propriului corp, de aici si tendinta de a evita expunerea totala a trupului. Femeile care sufera de gimnofobie evita situatiile in care ar putea fi vazute dezbracate, astfel ca un simplu dus sau relatiile sexuale cu un barbat sunt adevarate corvoade, fiindu-le serios afectata viata sociala si sexuala.
Gimnofobia


Gimnofobia sau teama de nuditate
Fobia de singuratate
Cand vorbim de teama de singuratate, vorbim de anuptafobie, si, mai exact, se refera la starea de panica iscata numai la de ideea sau de posibilitatea de a fi femeie singura. De altfel, fobia poate aparea si in urma unei despartiri de partener sau a unei acumulari de stres.
Fobia de barbati
Sau androfobia. Este, probabil, una dintre cele mai triste fobii intrucat impiedica apropierea femeilor de barbati si, pe cale de consecinta, o relatie normala intre o androfoba si un barbat este imposibila.