Fisa postului unui director de finante

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4432

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gestionarea departamentului de finante al unei organizatiei ramane munca de baza a director financiar. Cu toate acestea, exista multe alte lucruri care se afla sub conducerea si supravegherea lui. Urmatoarele sunt cele mai importante sarcini ale unui director de finante:* gestionarea resursele financiare si planificarea nevoilor viitoare.

* directorul de finante trebuie sa lucreze la sarcini, cum ar fi planificarea strategica pentru anul in curs si sa efectueze analize referitoare la strategiile celui mai mare concurent.

* monitorizarea pregatirii bugetului financiar si prezentarea unui raport consiliului director al organizatiei.

* supravegherea performantelor financiare atat pentru anul fiscal care s-a incheiat, cat si pentru cel curent si laurea de masuri pentru imbunatatirea performantei viitoare.

* coordonarea intre directorii celorlalte departamente, deoarece fiecare departament din cadrul organizatiei, este asociat direct sau indirect cu departamentul de finante.

* creionarea politicilor financiare si a reglementarilor companiei si asigurarea ca fiecare departament adera la ele.

* monitorizarea conturilor fiecarui departament al organizatiei

* motivarea personalului care se ocupa de rapoarte pentru o performanta mai buna si pentru eficienta serviciilor.

* pregatirea si supravegherea rapoartelor financiare in legatura cu toate celelalte departamente din companie si apoi prezentarea lor celor din consiliul de administratie.